Товариство лісівників України

Новина


06
бер

Починаємо будівництво насіннево-селекційних центрів на Сумщині і Чернігівщині!

Лісівники продовжують реалізацію програми Президента “Зелена країна”. Незабаром розпочнеться лісокультурна кампанія. Філії ДП "Ліси України" планують висадити 212,4 млн сіянців. У південних регіонах країни висадка вже стартувала. Віримо в Перемогу і починаємо відновлення лісів після деокупації територій. Звичайно, тільки на тих територіях, де це безпечно.
Війна не зупиняє розвиток та модернізацію лісового господарства. Навпаки, наша задача – докласти максимум зусиль, аби відновити пошкоджені та знищені території, які постраждали внаслідок бойових дій (а це близько 3 млн гектарів лісу). 
На цей рік ми запланували будівництво насіннево-селекційних заводів на Київщині, Сумщині та Чернігівщині, а також розширення вже існуючого заводу на Тернопільщині. В тому році ми відкрили заводи на Житомирщині, Кіровоградщині та розширили лінію на Хмельниччині. Також незабаром плануємо відкриття заводів на Волині, Закарпатті та Івано-Франківщині. Там будівництво комплексів стартувало в 2022 році.
У 2023 році вже розпочалося будівництво на базі Лебединської та Чернігівської філій Північний лісовий офіс. Особливо важливо відкривати заводи в деокупованих регіонах, які потребують відновлення і озеленення. 
Навіщо ми будуємо ці комплекси? 
Це оптимізація праці. Інновації – це шлях розвитку підприємства. Новітні технології пришвидшують процеси. 
Що нам дають ці комплекси?
Сіянці з закритою кореневою системою. У них краща приживлюваність і більша енергія росту. У порівнянні з сіянцями з відкритою кореневою системою, вони мають більший термін проведення висадки.