Товариство лісівників України

Новина


03
лют

Підсилюємо українсько-латвійську співпрацю: спеціалісти обговорили особливості лісовирощування

Відбулася зустріч із представниками державної акціонерної компанії «Державні ліси Латвії» (LVM): членом правління LVM Едвінсом Заковичем та директором Департаменту лісових культур LVM Гунтисом Грандансом.
Від Держлісангентства участь в обговоренні взяли Перший заступник Голови Віталій Пунь, начальник Управління лісового господарства та відтворення лісів Ігор Будзінський, завідувачка Сектору міжнародної діяльності, науки та зв'язків із громадськістю Любов Полякова.

Мета зустрічі - обговорення можливої співпраці в сфері вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою. Колеги ознайомилися із особливостями ведення лісового господарства в Україні і, в свою чергу, розказали про лісовирощування в Латвії.

Серед перспективних напрямів співпраці також виділено консультації в сфері розробки ефективної моделі управління галуззю та розвитку IT-технологій. Під час зустрічі обидві сторони висловили свою готовність розвивати подальшу плідну співпрацю в межах підписаного Меморандуму про співпрацю між відомствами.

Візит лісівників із Латвії продовжується у Волинській області. Очікуємо отримати консультативну допомогу у створенні заводу по вирощуванню садивного матеріалу із закритою кореневою системою у Ківерцівському державному лісогосподарському підприємстві.