Товариство лісівників України

Новина


Фото видання «Район Маневичі»

10
гру

Підгодуй птаха… смаколиком!

Юні лісівники з Маневич рятують птахів від голоду смаколиками. Цьому їх вчить керівник учнівського лісництва Маневицького ЦТДЮ Ольга Медведюк.
  Корм має бути природним і якісним. Найкраще використати для цього насіння, яке зазвичай полюбляють птахи, зернові. У сніжну пору крилатих літунів такий гостинчик може врятувати од голоду, адже традиційні пташині «кафешки» та «ресторанчики» – під товстим шаром снігу. Звісно, більшість природолюбів майструють для пернатих годівнички, куди насипається зерно чи й крихти хліба. Вихованці учнівського лісництва, яким опікується ДП «Маневицьке ЛГ», вирішили внести у це питання свої корективи і «розробили» спеціальні смаколики для… птахів. Так-так, саме смаколики різної форми і розмірів, де було б улюблене пташине насіння та зернові добавки, і які можна почепити, наприклад, на видному місці на ялинку чи інше деревце, мов прикрасу. Пташці не тільки легко її помітити, але й дзьобнути дзьобиком…
  – Зима – найважчий період для птахів, що облюбували для життя наше селище, – каже Ольга Медведюк. – Особливо, коли сніговий покрив перекриває доступ до їжі. Тож ми усі разом помудрувати і ось придумали, як допомогти нашим крилатим улюбленцям.
 Майстер клас з виготовлення еко-годівничок припав усім до душі. Юні природолюби створили аж 75 «смаколиків». Їстівні «зірочки», «рибки», «ведмедики»… Робота була творчою, можна було імпровізувати і вигадувати. Тож кожен смаколик по-своєму цікавий і привабливий. Попри «смакоти» має і «мистецьку душу». 
  – Головна вимога до смаколика, аби «сподобався» птаству, що мешкає на території селища, – кажуть у Маневицькому центрі творчості дітей та юнацтва.
  Цікаво, що в цій гуманній акції попри членів учнівського лісництва взяли участь й зовсім маленькі юннати-умійлики.