Товариство лісівників України

Новина


22
чер

Переможниця всеукраїнського конкурсу дослідницьких робіт випускників учнівських лісництв Анастасія Праля отримала нагороду

Анастасії Пралі, учениці шкільного лісництва «Пролісок» (ДП «Чорноліський лісгосп»), яка перемогла у всеукраїнському конкурсі дослідницьких робіт випускників учнівських лісництв, сьогодні, 18 червня, було вручено диплом переможця конкурса та грошову винагороду.
Нагородження відбувалося в Національному університеті біоресурсів і природокористування України. Відзнаки переможцям і призерам конкурсу вручали Голова Держлісагентства України Юрій Болоховець, Почесний голова Товариства лісівників України Валерій Самоплавський і директор навчально-наукового Інституту лісового і садово-паркового господарства НУБІПу Петро Лакида.

Серед суперників Анастасії було 14 учасників, чиї роботи визнані найкращими на всеукраїнському рівні. Тема дослідження Анастасії Пралі: «Дослідження фітонцидної активності деревостанів території Дмитрівської сільської ради Кіровоградської області».

Всеукраїнський конкурс дослідницьких робіт випускників учнівських лісництв  започатковано Товариством лісівників України в 2021 році. Його присвячено 30-річчю незалежності  України та 100-річчю від дня народження  Бориса Миколайовича Лук’янова, міністра лісового господарства України в 1966–1979 роки.