Товариство лісівників України

Новина


26
бер

Пам’ятні ділянки лісу створили учасники АТО та учні шкільного лісництва

У ці березневі дні у лісових масивах ДП «Любомльський лісгосп» на ділянках, де створюються лісові культури, кипить робота. До акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» долучились учні Куснищанського шкільного лісництва та учасники АТО Любомльщини.
   До слова, серед хлопців, які боронили кордони України від російських окупантів, є й працівники лісгоспу. Тож з ініціативи директора підприємства Володимира Туревича захисників нашої держави запросили взяти участь у цій мирній та корисній праці – садіння лісу. Ділянку, яку заліснили, мобілізовані солдати патріотично присвятили загиблим воїнам – учасникам АТО із Любомльського краю. 
   Поруч свій вклад у розвій природи рідного краю зробили юні природолюби – учні шкільного лісництва. Дев’ятикласники Куснищанської школи під керівництвом свого наставника Петра Антонюка та класного керівника Романюк Надії Миколаївна старанно висаджували кожен паросток. Утім для них ця робота уже досить знайома, адже ліс садять далеко не вперше. І можуть гордитись своїми раніше створеними насадженнями у тутешніх лісових масивах. На цій площі теж встановили табличку про те, що садили тут учні і цей куточок лісу стане для них особливо пам’ятним.
   Ось воно – майбутнє лісу – тонкі пагони саджанців, яким дають життя людські руки. І невдовзі, оточені стінами з високих сосен, вони тягтимуться до сонця і неба, щоб стати величним лісом.
   Близько двох гектарів нових лісових насаджень створили під час акції у Чорноплеському лісництві. У рядочках підготовленого ґрунту з’явилися саджанці сосни, модрини і ялини, берези та ремізи з аронії. Ділянку культур висаджували навкруг будиночка лісової охорони, тож у майбутньому ця місцина стане окрасою та затишним куточком відпочинку.
   А у Міжнародний день лісів, лісівникам Мосирського лісництва вийшли допомогти у весняній лісокультурній кампанії місцеві жителі села Мосир. Село їхнє оточене лісом, вони живуть у ньому змалку, то кому ж як не їм оцінити працю лісівників – відновлення зелених насаджень та не приєднатися до цієї важливої роботи. Адже ця праця – для майбутніх поколінь. Посадити дерево – значить принести користь нащадкам, закарбувати у пам’ять майбутнє лісу, яке знаходиться у наших руках. Як гласить японська приказка: дерева висаджують пращури, а їхньою тінню користуються нащадки»