Товариство лісівників України

Новина


12
гру

ПАМ’ЯТІ ТОВАРИША

Зі смутком та прикрістю сприйняли звістку про втрату знаного та шанованого лісівника – Миколи Івановича Гаврилюка. Важка втрата не лише для Волині.
   Микола Гаврилюк народився 15 жовтня 1948 р. у с.Лаврів Луцького району. Отримавши освіту у Львівському лісотехнічному інституті, повернувся до рідної Волині. Трудову діяльність розпочав у Чорторийському лісництві. З гідністю та притаманною вимогливістю до себе і Справи пройшов усі щаблі аж до Головного лісничого обласного управління лісового господарства.
   Вихованець потужної школи під прискіпливим наглядом легендарного Дмитра Телішевського- вимогливого і далекоглядного керівника з когорти Бориса Миколайовича Лук’янова.
Дмитро Антонович, умів сприяти становленню талановитих лісівників. За зразковий стан у лісництві та найвищий показник ( понад 240 руб/га лісової площі) заготівлі недеревної продукції, Микола Гаврилюк був представлений до нагороди золотою відзнакою ВДНГ колишнього  СРСР.
   В подальшому, працював у Маневицькому лісгоспзазі, директором Луцького та Володимир-Волинського держлісгоспів. Та найяскравіше розкрились здібності на посаді Головного лісничого, разом з Анатолієм Олексійовичем Голіком, який очолив облуправління після Телішевського Д.А.
    У час формування лісової політики молодої незалежної України – зібрав Команду і на базі колишнього  Ківерцівського лісового розсадника створили Селекційно - насінневий центр, на той час, кращий в Україні.
   Доля випробовувала на професіоналізм та стійкість по ліквідації наслідків стихій (смерч, що охопив Польщу, Україну та Білорусь ) та масштабних лісових пожеж.
   Був здібним та комунікабельним, що проявилось при становленні міжнародного співробітництва і поставці з Данії комплексу машин для розсадника. Першого в галузі.
Скінчився земний шлях романтичного прагматика, чуйного батька і лісівника, справжнього сина України.

Найщиріші і глибокі співчуття родині та лісівникам – побратимам.

Керівники лісової галузі України
Колеги і товариші.
Склав як зміг Анатолій Сабадир. 09 12 19р.