Товариство лісівників України

Новина


23
жов

Пам’яті Івана Петровича Вовкодава

Президія Товариства лісівників України з сумом повідомляє, що 22 жовтня 2022 – го року на 91-му році життя відійшов у вічність ветеран лісового господарства України Іван Петрович Вовкодав
Іван Петрович Вовкодав був свідком і учасником подій становлення та розвитку лісової справи та керівником  Республіканської контори «Укрзаготліснасіння»
Випускник Київського лісового інституту 1955 року, Іван Петрович Вовкодав  опановував професію лісовпорядника у Омській експедиції. Повернувшись в Україну, працював на посаді помічника лісничого в Заліському лісомисливському господарстві, далі - в  Республіканській  конторі «Укрзаготліснасіння», де пройшов шлях від інженера лісового господарства - до директора, яку очолював понад третину віку, до виходу на пенсію у 2007-му році.
Підприємство було на повному господарському розрахунку, забезпечуючи належний рівень прибутку.  Окрім повного забезпечення лісгоспзагів якісним насінням, продавали споживачам Росії, Казахстану, Киргизії, Туркменії та Таджикистану, Сполучених Штатів Америки, Німеччини, Нідерландів, Данії. 
Надзвичайно вагомий внесок зроблено працівниками  Укрзаготліснасіння під керівництвом Івана Петровича Вовкодава у розвиток промислового (індустріального) садівництва, як України, так і усього бувшого СРСР. Сотні тон якісного насіння дозволили виростити підвої яблунь та груш для щеплення найвишуканіших сортів!...  
Іван Петрович Вовкодав виховав плеяду фахівців,  разом з якими послідовно розвивали  структуру, системно удосконалювали технологію заготівлі, міжнародної торгівлі  заготовленим на замовлення насінням конкретних видів і форм дерев.
Справа Івана Петровича Вовкодава продовжується у його послідовниках.
Президія Товариства лісівників України висловлює співчуття родині, близьким  Івана Петровича Вовкодава… Світла пам’ять….