Товариство лісівників України

Новина


11
тра

Організація Об'єднаних Націй оприлюднила Звіт щодо глобальних лісових цілей

Стратегічний план Організації Об'єднаних Націй щодо лісів 2017-2030 створений для сприяння сталому управлінню лісами. Його основна мета - збільшення площі лісів у світі на 3% до 2030 р., тобто привести 120 мільйонів га землі під лісовий покрив.
В основі стратегічного плану лежать встановлені на період до 2030 року шість глобальних цілей щодо лісів. 

Глобальна ціль 1

Повернути тенденцію до втрати лісового покриву в усьому світі за допомогою забезпечення невиснажливого лісокористування (включаючи заходи захисту, відновлення, залісення та лісовідновлення) та активізувати зусилля щодо попередження деградації лісів і сприяти глобальним зусиллям по боротьбі зі зміною клімату.

Глобальна ціль 2

Збільшити економічні, соціальні і екологічні блага, що забезпечуються за рахунок лісів, у тому числі шляхом поліпшення умов життя населення залежного від лісів.

Глобальна ціль 3

Значно розширити площу охоронюваних лісів у всьому світі і інших територій, на яких забезпечується невиснажливе лісокористування. Також збільшити частку лісової продукції, яка буде одержана за рахунок невиснажливого лісокористування.

Глобальна ціль 4

Мобілізувати в значно більшому обсязі нові і додаткові фінансові ресурси з усіх джерел в інтересах забезпечення невиснажливого лісокористування; зміцнити співпрацю і партнерські зв'язки в науково-технічній сфері.

Глобальна ціль 5

Сприяти використанню систем управління, спрямованих на забезпечення невиснажливого лісокористування, в тому числі в рамках здійснення документа Організації Об'єднаних Націй по лісах. Збільшити внесок лісів в реалізацію Порядку денного в галузі сталого розвитку на період до 2030 року.

Глобальна ціль 6

Зміцнювати співпрацю, координацію, узгодженість і взаємодію з питань, що стосуються лісів на всіх рівнях, в тому числі в рамках системи Організації Об'єднаних Націй і між усіма організаціями - членами Спільного партнерства по лісах, а також на міжсекторальній основі і між усіма відповідними зацікавленими сторонами.
Звіт про глобальні лісові цілі було сформовано на основі представлених державами-членами національних даних та інформації в формі 52 добровільних національних звітів та 19 добровільних національних вкладів, що складає 75% лісів світу.
З оригіналом звіту можна ознайомитися за посиланням: https://www.un.org/esa/forests/wp-content/uploads/2021/04/Global-Forest-Goals-Report-2021-Overview-of-Progress.pdf?fbclid=IwAR1LgBtn2GA8pURiICRnaKULBzeYR7zNise6_OYu_ohhwfT0URdz8iRgafg