Товариство лісівників України

Новина


18
бер

Олександра Коршинська, помічник лісничого Орлівського лісництва ДП «Тульчинське ЛМГ»: «У професії лісівника мене радує все!»

Жінки у лісовому господарстві – дуже вродливі, творчі, романтичні, віддані справі, працьовиті та надійні. Справжні жінки! Вкладають у щоденну справу збереження та відтворення лісів всі сили та часто й мужність.Однією з таких жінок-лісівничок є Олександра Коршинська, помічник лісничого Орлівського лісництва ДП «Тульчинське ЛМГ». Доречно у «жіночій» темі сказати, що в Тульчинському ЛМГ (єдиному серед інших держлісгоспів Вінниччини) другою особою (головним лісничим) впродовж багатьох років є жінка, Кілимник Галина Петрівна. А серед 60 помічників лісничого усіх лісгопів Вінницького ОУЛМГ жінок лише 7.
   Олександра Валеріївна розпочала свій трудовий шлях у лісовому господарстві та на даній посаді у жовтні 2012 р.
   Після закінчення Тульчинської школи №3 вступає до Київської сільськогосподарської академії, після закінчення якої отримала диплом про вищу освіту за спеціальністю «Інженер лісового господарства». У сім’ї немає, окрім неї, лісівників. Чому зробила такий нестандартний для молодої дівчини вибір? Зізнається, що тоді професія лісівника здавалась їй романтичною: працюєш на природі, слухаєш спів пташечок, дерева ростуть… Хоча всю важливість праці лісівника і все навантаження зрозуміла значно пізніше. Адже доля не одразу завела на лісову стежину.
   5 років працювала державним інспектором з охорони навколишнього природного середовища у Головній держекоінспекції України (м. Київ). Працювала й на інших посадах. І навіть спробувала заробітчанського хліба в Іспанії. Після повернення в Україну влаштувалася на посаду помічника лісничого Орлівського лісництва, яка саме на той час була вакантною. І от впродовж усіх цих років пані Олександра, чарівна жінка із вольовим характером, щодня добирається у своє лісництво, на улюблену роботу.
   З орлівським лісничим Бендерою Віктором Володимировичем працюють в тісному тандемі, у якому кожен виконує свою чітко визначену роботу. Тому то й у лісництві такий лад та порядок всюди – як у культурах, так і в розсадниках, так і на садибі лісництва. А там є дійсно на що подивитись. Відчувається жіноча (та ще й із відмінним смаком) рука. Розсадник декоративного посадкового матеріалу є справжньою перлиною та гордістю тульчинських і вінницьких лісівників. Він має і парники, туманне і крапельне зрошування, теплиці, відкриті короби. Крім того, тут радують око прекрасні зразки ландшафтного дизайну: басейн, фонтан, зелені композиції з використанням різного декоративного посадкового матеріалу, різних лісових культур, матеріалів. Пані Олександра зізнається, що ці прекрасні оази декоративної краси є не лише прикрасою території, а й певним маркетинговим ходом. Адже лісництво багато реалізовує декоративного посадкового матеріалу. А така альпійська гірка – це чудовий зразок того, що можна зробити в себе вдома, біля офісу, якою рослина виросте, як можна їх поєднати, яку форму крони можна надати. І така «жива реклама» працює найкраще! Люди приходять із словами вдячності – за хороші якісні рослини, які гарно прижилися і радують своєю красою, за професійну консультацію і вдалу пораду.
   Крім турбот у розсаднику, має Олександра Валеріївна багато менеджерської роботи. Адже посада помічника вимагає хороших організаторських здібностей, комунікативних вмінь, це робота з документами та з персоналом, якого у лісництві загалом із сезонними працівниками до 17 осіб. Та й іншої вистачає роботи.
   - Отримую велике задоволення, коли розумію, що труд наш вдячний, - зізнається пані Олександра. – У моїй професії мене радує все! Радують ліси, що зеленітимуть для людей багато років, це результати нашої праці, хоч часто важкої та відповідальної.