Товариство лісівників України

Новина


06
кві

Олександр Кватирко: «У волинських лісівників є співпраця з громадами»

«Наші працівники беруть активну участь у вирішенні важливих для громад питань. А кожен сезон року поправляє цей список пріоритетів», – зазначив на сторінці у Фейсбук начальник управління Олександр Кватирко.
«Відомчі підприємства ВОУЛМГ функціонують на сільських територіях. Усе, що відбувається у лісі, навколо лісу, з лісом, потребує спільної з громадами роботи.
З початком тепла найважливіше – вберегтись від пожеж в екосистемах.
За статистикою 2020 року на виїзди для гасіння пожеж на землях, що межують із землями лісового фонду, було задіяно без малого 3 тисячі працівників і 290 одиниць техніки лісгоспів. Мінімум витрат на один такий виїзд становить не менше 3-4 тисячі грн.
Чи готові громади власним коштом фінансувати видатки на протипожежні заходи в екосистемах, які межують із землями лісового фонду?
Скільки коштів у громаді передбачено на природоохоронні заходи?
Чому важливо просвітницьку роботу в напрямку екології поставити на перше місце не у школах, а серед дорослого населення?
Яке місце податків, які сплачують лісівники, у структурі витрат громади на природоохоронні заходи?
Про це ідеться і буде йтись на зустрічах керівників лісогосподарських підприємств із адміністраціями громад Волині.
Дякую кожному керівнику лісгоспу, якому вдалось розпочати такий діалог у своїй громаді!
Дякую тим керівникам ОТГ, які дивляться на податки від лісгоспів як на ресурс для роботи над розвитком екологічного напрямку!», – йдеться у дописі головного лісівника Волині.
Нагадаємо: співпраця лісівників Волині з органами місцевого самоврядування та активом громад останніми роками є особливо тісною. Керівники лісогосподарських підприємств звітують про роботу, реалізовують важливі соціальні проекти, є партнерами та значною підтримкою у кожному селі та містечку.
Такі акценти у роботі постійно ставить перед директорами підприємств Олександр Кватирко.