Товариство лісівників України

Новина


07
гру

Новорічна ялинка змінює ім´я

А якщо бути точнішим – то і «прізвище» теж. Відтепер вона буде «різдвяним деревцем». Принаймні так вона позначатиметься в лісівничій документації.
   Власне не тому, що ялинка є символом Різдва, а не Нового року, повсякчас наголошують і священики. Позаяк  ці два свята йдуть поруч, то в атеїстичному Радянському Союзі  ялинку перетворили на новорічний атрибут.
   Сьогодні ж варто пригадати,  що саме символізує ялинка та прикраси на ній і під нею.
   Лісівники ж пропонують прикрашати оселю не штучним деревцем, а  живим. Бо тільки в живій ялинці зможе оселитися таємничий дух свята на честь народження Сина Божого. А про цілющі аромати хвої і говорити годі!
   «Безпідставними є і перестороги, що передсвяткове вирубування хвойних деревець є катастрофічним і завдає значної шкоди лісу, - запевняють лісівники.  – Щороку в державних лісогосподарських підприємствах Житомирщини  створюється близько 100 гектарів плантацій ялин  -  це 80-100 тисяч штук деревець спеціально для прикрашання житла до свят. Крім цих плантацій щорічно лісівники області створюють близько  4000 гектарів лісових культур сосни та ялини – ці насадження  «житимуть» до 80-річного віку.»
   Нагадаємо, що за тиждень в лісгоспах області запрацюють ялинкові базари, де кожен бажаючий зможе вибрати собі деревце за доступною ціною, яке обов’язково створить в оселі святковий настрій.
   Державна лісова охорона звертається до тих, хто має звичку ялинку  з лісу просто поцупити: який дух вона принесе в хату і чи зможе стати символом такого світлого свята крадена річ?!
   Отож лісівники Житомирщини запрошують мешканців та гостей області відвідати ялинкові базари та бажають усім веселого Різдва.