Товариство лісівників України

Новина


11
чер

ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України – 180 років!

Науково-навчальному інституту лісового і садово-паркового господарства НУБіП України – 180 років, 95 років Боярській лісовій дослідній станції. Це дати, за якими стоять колосальний досвід , наукова школа, знання, високопрофесійні лісівничі кадри. Саме сьогодні вітати своїх вчителів, викладачів, рідний вуз з’їхалися випускники з різних куточків країни. Звичайно, через карантинні обмеження, кількість запрошених на подію було обмежена.
Серед випускників вузу – колишні і теперішній очільники галузі, керівники обласних управлінь, директори коледжів, науковці, лісничі. Це свідчить про, дійсно,  високий рівень підготовки лісівничих кадрів. 
Так, Голова Товариства лісівників України , завідувач кафедри ботаніки,  дендрологій та лісової селекції Юрій Марчук, у вітальному слові сказав, що він також  закінчував лісфак  у 1978 –му .
Юрій Марчук:  «…я гордий тим що я є випускником цього вузу. Нині я очолюю велику громадську організацію – Товариство лісівників України,  яка нараховує 25 тисяч членів. Для мене величезна честь сьогодні від імені Президії ТЛУ  і  від імені колег вітати рідний вуз. 
180 років вузу   - досить солідна дата,  ми маємо гарну школу,  гарні традиції і потужних вчителів,  які ставили нас путь істини і готують нові високопрофесійні кадри для лісової галузі і сьогодні. 
Якщо говорити про рівень підготовки кадрів  то можна лише глянути у  цей зал  і сказати, що цей рівень у нашому «alma mater » дуже високий. Серед присутніх у цьому залі – випускників нашого рідного вузу – Валерій Іванович Самоплавський - 15 років був  Міністром лісового господарства, Віктор Олександрович Червони- Голова Державного комітетету лісового господарства України, Микола Васильович Колісніченко – Голова Державного комітетету лісового господарства, Василь Степанович Кузьович – Голова Держлісагентства, Юрій Віталійович Болоховець – нинішній Голова Держлісагентсва, Віктор Петрович Чигринець. – начальник Сумського ОУЛМГ, Анатолій Омелянович Бондар – начальник Вінницького ОУЛМГ, цей список можна продовжувати. Як сказав Голова Держлісагетсва сьогодні, з  24 начальників обласних управлінь Державного агентства лісових ресурсів України, 9 здобули фах саме тут. Це говорить про високий рівень підготовки кадрів, про чудових  педагогів, вчених - лісівників, які давали і зараз дають дуже гарні знання і прививають студентам любов до лісу. Наші випускники працюють у різник куточках країни, на різних посадах. 
Бажаю всім здоров’я,миру, добра, злагоди,  любові до лісу, студентам – гарних вчителів, і викладачам – гарних студентів, а вузу - процвітання! 
Від імені нашої громадської організації вітаю рідний інститут з таким славним ювілеєм, вручаю сьогодні  нагороди від нашої організації»
  Звичайно, як на справжнє свято,  були нагороди, грамоти, подяки науковим працівникам університету, в тому числі, і від Товариства лісівників України.