Товариство лісівників України

Новина


26
кві

НЕЗАБУТНЯ ПОДОРОЖ ДО МУЗЕЮ ЛІСУ

За сприяння Волинської обласної організації Товариства лісівників України, яка віднедавна поширила свою діяльність на територію Рівненщини, та філій Поліського офісу ДП «Ліси України» 30 переможців конкурсу малюнку «Життя у лісі» серед учнів закладів освіти Рівненської міської територіальної громади отримали нагоду відвідати Музей лісу, що працює поблизу м. Костопіль.
Це унікальний комплекс, який складається власне з самого Музею лісу, екологічної стежки та рекреаційної зони, де облаштовані місця для відпочинку та розваг. Поруч - дерев’яна капличка Святого Володимира. 
Сам Музей розміщується у реконструйованому приміщення Костопільського лісництва і має кілька виставкових зал: історичної, зали розвитку лісового і мисливського господарства, а також природно-заповідного фонду краю. Історичні часи представлені унікальними експонатами, зокрема виготовленими з дерева побутовими речами та інструментами. Охочих дізнатися більше про особливості роботи лісового галузі зацікавила зала розвитку лісового та мисливського господарства області. До речі, дехто зі школярів вперше тут почули про дьоготь та дізналися про те, як його отримують. 
Особливе захоплення у юних відвідувачів музею виклика подорож екологічною стежкою. Тут діти побачили суцільні килими першоцвітів Анемони дібровної, Зірочника лісового, Зеленчука жовтого. Зустрілися із видатними деревами - віковічними Соснами і Дубами. Побачили, як квітує чорниця, як дивно розкривається папороть, досхочу наслухалися пташиних співів. Ніхто не боявся заблукати, адже у Музеї їм пояснили, як за допомогою квартального стовпчика можна не заблукати в лісі. 
Юні природолюби теж приїхали у гості із подарунками - передали 14 штучних гніздівель від учасників міського конкурсу "Пташина оселя". Якщо їх встановлять у лісовому масиві, вони слугуватимуть місцем гніздування чисельних лісових птахів: повзиків, гаїчок, мухоловок, синиць великих, блакитних, чорних та чубатих.
- Така співпраця надзвичайно корисна та важлива для виховання любові до лісу у наших дітей, - зауважив голова Волинської обласної організації Товариства лісівників України Олександр Рибчинський, - цього разу у Музеї лісу та на екологічній стежці побували школярі з міста, і для окремих з них - це була чи не перша зустріч зі справжнім, величним лісом, яка залишила незабутні спогади. 
Приємно, що такі зустріч стають не лише освітніми та пізнавальними, розкривають для дітей лісові таємниці, а й дають змогу більше дізнатися про роботу лісівників, важливість та відповідальність їхньої праці, виховують у майбутнього покоління екологічну культуру та свідомість.
Нагадаємо, конкурсі малюнка, який відбувався на базі Екологічно центру Рівненського міського Палацу дітей та молоді, до Міжнародного дня лісу, взяли участь 270 вихованців 24 закладів освіти. Через свою творчість вони показали власне бачення різноманіття живих організмів навколо, а під час підготовки робіт ще здобули додаткові знання про ліс та його мешканців.
Пресслужба 
Волинської обласної організації 
Товариства лісівників України