Товариство лісівників України

Новина


18
кві

Навчальний процес у шкільних лісництвах триває

Лісівники постійно проводять роботу в напрямку розвитку шкільних лісництв. Співпраця зі школами дозволяє виховати майбутніх лісівників, адже учні часто вступають до вишів на лісівничі та природничі спеціальності.
Шкільне лісництво "Юні друзі лісу" діє уже 51 рік - це найстаріше учнівське лісництво у Вінницькій області. Діє воно на базі Сумівської філії Війтівського ліцею Бершадської міської ради, а наставниками є лісівники філії "Гайсинське лісове господарство".
У школі діє лісівничий еколого-просвітницький центр. Тут учні на заняттях з основ лісового господарства вивчають все про ліс та готуються до конкурсів, у яких вони завжди активно беруть участь. Курс з основ лісового господарства введено для учнів 8-9 класів.
Часто лісівничі уроки проходять на базі лісництв Гайсинської філії - для практичного закріплення отриманих знань.
Нещодавно, учителька курсу з основ лісівництва провела учням пізнавальний рок у Сабадашівському яру біля Макарового джерела. Тут росте безліч видів дерев, кущів, квітів тож діти можуть дослідити їх та спостерігати за їх розвитком та змінами. 
На уроці вивчили види першоцвітів, та дізнались, які з них слід охороняти і чому. Спостерігали за птахами, що живуть у яру і прилітають до годівниць, синичників і шпаківень, які учні розвішали тут весною.
Такі практичні уроки дозволяють поглибити знання школярів і допомогти їм сформувати чітке уявлення про ліс та процеси які відбуваються в ньому.