Товариство лісівників України

Новина


10
кві

Нарешті! Верховна Рада України розгляне законопроект про посилення відповіальності за підпали в екосистемах

З серпня минулого 2019 року Товариство лісівників України ініціювало прийняття законопроєкту щодо подолання кризової ситуації, що склалася у зв'язку із лісовими пожежами, посилення відповідальності за порушення правил пожежної безпеки в лісах та при виконанні сільськогосподарських робіт, випалюванням сухої рослинності. Цей проєкт був оприлюднений на веб-сайті Товариства. На даний час наблизилось законодавче вирішення цієї надзвичайно важливої для країни проблеми.
   Сьогодні,  10 квітня на офіційному веб-порталі Верховної ради України розміщено Проект Постанови про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля (щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу) (реєстраційний номер 2339/П), внесений народним  депутатом  України  Монастирським  Д.А.
   Проект передбачає прийняти за основу проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля (щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу)  (реєстр. № 2339), поданий народним депутатом України Бондаренком О.В. та іншими народними депутатами України і доручає  Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності доопрацювати зазначений законопроект з урахуванням зауважень і пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи та внести його на розгляд Верховної Ради України у другому читанні.
   
 

Файл для перегляду:
doc_525487.docx13,74 Ki