Товариство лісівників України

Новина


18
жов

На Звенигородщині разом з лісівниками висаджували ліс районні керівники, громадськість та студенти УНУС

На Звенигородщині триває Всеукраїнська акція «Створюємо ліси разом» в рамках програми Президента «Зелена країна».
Днями заходи з садіння лісу за участю громадськості відбулися у Хлипнівському лісництві Звенигородського держлісгоспу (квартал 80, виділ 9). З лісівниками створювали лісові культури студенти та викладачі кафедри лісового господарства Уманського національного університету садівництва. До «зеленої кампанії» долучилася влада міста Звенигородка та району: голова райдержадміністрації Юрій Піковський, депутати районної та міської ради, керівники районних організацій та установ.
— Мені надзвичайно приємно, що до екологічного проєкту «Зелена країна», який передбачає збільшити площі лісів на території України та за 3 роки посадити мільярд дерев, долучилася не лише студентська молодь, а й свідома громадськість, представники влади, органів місцевого самоврядування. Гарну справу робимо, на віки! — подякував директор ДП «Звенигородський лісгосп» Іван Бас усім, хто взяв участь у лісокультурній кампанії.
Водночас керівник підприємства розповів, що саме передбачає ця ініціатива, і запевнив, що підприємство лісового господарства готове до виконання  планів збільшення лісових насаджень країни.
Скориставшись гарною погодою, у дружній, позитивній атмосфері під чітким керівництвом Івана Баса та працівників Звенигородського лісгоспу громада зі студентами факультету лісового господарства висадили близько семи з половиною тисяч сіянців сосни та майже п’ять тисяч сіянців дуба.
— Кажу своїм студентам: їдемо на Звенигородщину садити ліс. Це ж супер! — така була відповідь. І справді, це ж чудово на природі попрацювати, досвіду набратися, поспілкуватися  із молодими лісівниками, нашими колишніми студентами. Все-таки, вважаємо, в житті людина має по собі залишити хороший слід. І сьогодні — це прекрасна нагода кожному з нас зробити маленький внесок у розвиток країни, у життя кожного з нас, — наголошує викладачка кафедри лісового господарства УНУС Валентина Мамчур.
Учасники акції зізнаються, що ця лісівнича праця не втомлює, а надихає, налаштовує на позитивний лад, додає радості. Були й такі, хто вперше дізнавався про ази лісівництва, а інші уже давно знайомі із цим корисним ділом, але всі з ентузіазмом працювали. Тож на підготовленій зарані ділянці красиво зарясніли рядочки пухнастих сосонок і багряних дубочків. Студенти вишу і громада на 2,6 гектарах створили сосново-дубові лісові культури. І це лише половина справи. Основна ж і відповідальна робота припадає на фахівців лісу – вберегти лісові культури, вчасно зробити догляди, виростити їх до стану дорослого повноцінного дерева.
Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства