Товариство лісівників України

Новина


06
лют

На Житомирщині в ліс випустили 26 оленів

Мисливський клуб Хантер в угіддях Коростишівського держлісгоспу створено 4 роки тому. І господарювання його впродовж всього цього часу лише підтверджує тезу про те, що справжні поціновувачі мисливства та полювання в першу чергу дбають, щоб звір в угіддях був, а потім уже думають, чи дозволяє його щільність організовувати полювання.
   В 2015 році на території, якою користується клуб, побудували вольєру площею понад 50 гектарів. І вже наступного року у вольєрі оселилися 15 оленів благородних, придбаних та привезених з Київської області.      Прибульці добре прижилися на новому місці. А господарі в свою чергу оточили своїх підопічних увагою та турботою, провели медобстеження . Проте, аби тварини повністю адаптувалися,  їх  ще два роки перетримували  у напіввільних умовах.
  Відтак минулої весни  тварин  випустили в угіддя у вільну природу. Аби ті не мали проблем з харчуванням, у безпосередній близькості до вольєри єгерська служба побудувала 8 підгодівельних майданчиків.
«Того ж  року оленяче сімейство мало вже 11 голів приплоду, -  ділиться директор господарства Сергій Бендюг, - а це означає, що тварини почувають себе комфортно.»
    Нині вольєра також не пустує, туди відразу ж завезли нову партію оленів, цього разу вже з Херсонщини.  З ними добре уживаються ще й 25  голів лані та 37 муфлонів.
«Тварини не конфліктують, -  запевняє пан Сергій, - немає причин, адже територія велика і харчів вдосталь».
Варто додати, що господарі дбають не лише про те, щоб утриманці мали їжі вдосталь, а щоб вона була й різноманітна, щоб тварини отримували всі необхідні вітаміни для гарного росту.
   На території угідь площею 5 тисяч гектарів облаштовано 28 підгодівельних майданчиків, куди єгері регулярно викладають сіно, зерно, овочі тощо. Мешканці вольєри двічі на рік проходять повний медичний огляд.