Товариство лісівників України

Новина


19
сер

На Волині відбулося засідання розширеної колегії Державного агентства лісових ресурсів України

- Голова Держлісагентства Юрій Болоховець зазначив, що в умовах війни зараз надхвичайно важливо підтримувати економіку України і розвивати лісову галузь.
- Начальник Управління стратегії та економічного розвитку Ігор Лицур підбив підсумки господарсько-фінансової діяльності підприємств галузі за І півріччя 2022 року.
- Навіть під час воєнного стану галузь продовжує працювати ефективно і сплачує податки на всіх рівнях. Проте маємо надскладну ситуацію на півдні та сході.
- Перший заступник Голови Юрій Сотник звітував на тему забезпечення  населення та територіальні громади дровами паливними.
За оновленими даними, ОВА переглянули потребу у дровах з 7 млн кбм до 5,5 млн кбм. Враховуючи високий попит, лісівники радять не відкладати купівлю дров на зиму, а звертатися в лісгоспи і лісництва вже зараз.
- Про використання лісосировинних ресурсів підприємствами галузі доповів начальник Відділу Руслан Крикун.
- Про стан використання земель лісогосподарського призначення на підприємствах галузі доповів начальник Управління лісового господарства та відтворення лісів Ігор Будзінський.
- Начальник Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко розповів про лісове господарство області. Головна тема – це розвиток рекреації, туризму і мисливського господарства.
- Директорка Шацького національного природного парку Марія Христецька ознайомила із основними напрямками діяльності парку.