Товариство лісівників України

Новина


24
вер

На Сумщині з робочою поїздкою побував Юрій Болоховець

23 вересня у Сумському обласному управлінні лісового та мисливського господарства побував з робочою поїздкою заступник Голови Держлісагентства Юрій Болоховець.
Слід зазначити, що серед ресурсних областей України Сумське ОУЛМГ по лісоресурсному потенціалу на 7 місці, по загальній площі земель, які перебувають у постійному користуванні – на 10 місці, проте по обсягу реалізації продукції на 1 га площі земель, які перебувають у постійному користуванні управління, вартості знеособленого кубометра реалізованої деревини, загальному обсягу сплати податків і платежів до бюджетів і Державних цільових фондів та інших вагомих економічних показниках – серед лідерів.

То ж основа мети відвідин заступником Голови сумських підприємств полягала у вивченні організації виробничих процесів та деревопереробки.

Вже не перший рік флагманом з переробки на Сумщині вважається Кролевецьке лісомисливське господарство. Тому знайомство Юрія Болоховця з роботою сумських лісівників й відбулося на базі зазначеного підприємства.

У супроводі першого заступника начальника Сумського ОУЛМГ Віталія Ігнатченка та директора господарства Олександра Посошенка заступник Голови побував у трьох цехах: паркетному та двох цехах переробки. У середньому за місяць у кролевецьких цехах переробляється 2800 м³ деревини. Випускають тут штучний паркет, облицювальну дощечку, дошку для підлоги, ламель індустріальну, обрізні пиломатеріали, столярні вироби та іншу продукцію.

Також Юрій Болоховець відвідав нижній склад, збудований на базі навантажувача на колісному ходу, сушильне господарство, котельний комплекс, що працює на відходах лісопиляння та ін.

У підсумку відвідин Юрій Віталійович високо оцінив організацію Кролевецьким підприємством технологічних процесів деревообробки та інвестиційну політику господарства. Адже капіталовкладення у виробництво,

використання сучасних технологій та новітнього обладнання роблять продукцію кролевецьких деревоперобників конкурентоспроможною як на вітчизняному, так і на міжнародному ринках. Вона експортується у Китай, Туреччину, Італію, Німеччину, Бельгію, Іспанію, Францію, Австрію, Індію, Йорданію та інші. Середньомісячний чистий дохід від реалізації складає понад 8 млн. грн.. В тому числі близько 5 млн. грн. - продукція переробки.