Товариство лісівників України

Новина


31
бер

На Сумщині висадили майже 40 га лісу

Весняна лісокультурна кампанія починає набирати обертів і на Сумщині. До висадки лісу приступили у Конотопському, Лебединському та Сумському держлісгоспах. У решті підприємств готують садивний матеріал, викопуючи розсадники, та чекають відповідних погодних умов. Запевняють, що якісним посадковим матеріалом всі держлісгоспи забезпечені у повному обсязі.
Зазвичай, впродовж лісокультурної кампанії сумські підприємства висаджували понад 1000 га лісу. Та чи вдасться виконати заплановані обсяги цієї весни, залежить, на жаль, не лише від лісівників. На даний час Сумщина – область активних бойових дій, через це далеко ні всі населені пункти області, а поряд з ними і лісові ділянки є безпечними, тому роботи проводяться виключно у безпечних місцях.

Наразі вже висадили майде 250 тисяч сіянців на площі 38 га, з яких 17 га – у Конотопському, 15 га – у Лебединському та 5 – у Сумському держлісгоспах.

Поряд з цим, лебединські лісівники створили 1 га нового лісу, на площі, прийнятій від громади у минулому році в рамках програми Президента «Зелена країна». Лісокультурна кампанія продовжується.