Товариство лісівників України

Новина


12
лют

На Сумщині популяція зубра збільшується

Про це повідомив заступник начальника Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Леонід Бут за підсумками проведеного у Конотопському лісгоспі зимового обліку мисливських тварин.
У порівнянні з минулим роком популяція зубра збільшилася на 10 особин і становить 64 голови. Прогнозується позитивна динаміка і інших видах лісових мешканців.
Нагадаємо, у даний час у мисливських угіддях області проходить щорічний зимовий облік мисливських тварин. Вже провели облікові роботи у мисливських угіддях Глухівського, Конотопського, Краснопільського, Кролевецького, Роменського і Свеського лісогосподарських підприємств та ряді мисливських угідь структури УТМР.
Для об'єктивності роботи у групах по обліку працюють фахівці Сумського ОУЛМГ, державної лісової охорони, представники Департаменту екології та природних ресурсів Сумської обласної державної адміністрації, державної екологічної інспекції, органів місцевого самоврядування та громадськості. Проводиться облік, в основному, методом підрахунку тварин по слідах, а достатній рівень снігового покриву дає можливість забезпечити необхідну точність облікових даних. Завершить роботи по області планують вже на наступному тижні.