Товариство лісівників України

Новина


27
тра

НА РІВНЕНЩИНІ ВИЗНАЧИЛИ КРАЩЕ УЧНІВСЬКЕ ЛІСНИЦТВО

На Рівненщині визначили переможців XIV обласного етапу Всеукраїнського збору учнівських лісництв. Уперше цього року конкурс відбувся в електронному форматі – учасники конкурсу надіслали відео звіти про свою роботу за попередній рік.
У відеозверненні учасників обласного збору привітав начальник відділу лісового та мисливського господарства Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Панчук, який подякував усім вихованців учнівських лісництв та їх вчителям за інтерес до роботи лісівників, практичну допомогу та розробку наукових робіт на лісівничу тематику.
Загалом цьогоріч в обласному етапі змагань взяли участь 12 учнівських лісництв закладів загальної середньої та позашкільної освіти. У своїх презентаціях юні лісівники розповіли про науково-дослідницьку та просвітницьку природоохоронну діяльність, використання інноваційних технологій у вирощуванні лісових культур тощо.

У підсумку журі обрало переможців.

І місце посіло учнівське лісництво «Діброва» Вовковиївського ліцею (керівник ЧАНДИК Людмила) ДП «Млинівське лісове господарство».
ІІ місце розділили учнівське лісництво «Вікова діброва» навчально-виховного комплексу «Оженинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів (ліцей) – дошкільний навчальний заклад» ім. Т.Г. Шевченка (керівник СОРОЧУК Світлана) ДП «Острозьке лісове господарство» та учнівське лісництво «Сосновий бір» Клесівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів (керівник ВОЙТКО Тетяна) ДП «Клесівське лісове господарство»;
ІІІ місце вибороли учнівське лісництво «Волонтери Полісся»
Висоцької загальноосвітньої школи І-ІІІ (керівник ГАНЬКО Наталія) ДП «Висоцьке лісове господарство»;
учнівське лісництво «Паросток» Рокитнівського ліцею № 2 (керівник ЛІХАЧОВА Ірина)ДП «Рокитнівське лісове господарство»;
учнівське лісництво «Костянтинівське» Костянтинівської гімназії (керівник КОРЕЧКО Лідія)ДП «Сарненське лісове господарство».
Переможцями захисту робіт з навчального дослідництва стали:
ХОМ’ЯК  Денис, член учнівського лісництва «Діброва» Вовковиївського ліцею з роботою «Дослідження регенераційної здатності зелених стеблових живців павловнії повстистої (Paulownia tomentosa) у теплиці Вовковиївського лісництва ДП «Млинівське лісове господарство» та КОСЯНЧУК Софія, член учнівського лісництва «Вікова діброва» навчально-виховного комплексу «Оженинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів (ліцей)» - дошкільний навчальний заклад ім. Т.Г. Шевченка з роботою «Насіннєве розмноження та особливості вирощування сіянців модрини європейської в умовах Острозького лісового господарства».
Змагання відбулися з ініціативи КЗ "Станція юних натуралістів"; Рівненської обласної ради та за сприяння Рівненської обласної організації Товариства лісівників України, яка традиційно нагородить переможців подяками та подарунками.
Пресслужба РОО ТЛУ