Товариство лісівників України

Новина


14
кві

На ратнівському розсаднику у розпалі «посівна кампанія»

Робота лісівників – безперервна. Підготовка до лісокультурної кампанії 2021 року розпочинається ще поки триває посадка лісу цієї весни. На розсадниках, де посадковий матеріал уже повністю забрано та висаджено у лісові площі, розпочалася «посівна кампанія».
   Зокрема на базисному розсаднику ДП «Ратнівське ЛМГ» уже проведено заміну грунту в теплицях – земля готова приймати нове насіння, про яке лісівники також подбали завчасно.

   Варто зазначити: на цьому розсаднику щороку вирощуються мільйони сіянців основних та супутніх лісових і декоративних порід. Згодом вони мігрують у різні куточки області та навіть України.
Щоб мікро-деревця почувалися комфортно протягом усього сезону, незалежно від погоди, тут встановлено поливні системи.

   Процес вирощення лісової розсади насправді тривалий і непростий. Насіння, яке сходить, постійно потребує допомоги людських рук, як і кожна культура. Догляди – а це в тому числі ручне прополювання – на розсаднику проводяться двічі, а за потреби – і тричі на місяць.
   Вирощують лісівники не лише сосну та дуб, які є переважаючими у волинських лісах. Висаджуються також плодові дерева – абрикос, алича, вишня, а також калина. Окремі з цих видів дерев передбачені у проектах лісових культур для створення кормових ремізів.