Товариство лісівників України

Новина


10
кві

На Полтавщині заклали Алею Пам'яті Лісівникам-Героям АТО (ООС)

Більше 4 га та 10 тисяч дерев висадили лісівники, учасники АТО, які працюють у лісовому господарстві, школярі, волонтери, представники місцевої влади та бізнесу у Зінькові. Саме так вирішили вшанувати побратимів та колег лісівники. Рядочки лип, беріз та алеї з ялинок висаджують завдяки ДП «Гадяцьке лісове господарство», яке й організувало цей захід.
   На вільній території поблизу міського пляжу вирішили садити листяний ліс. Саджанці садять вручну лопатами. Директор лісгоспу Іван Гришко особисто саджає дерева та проводить інструктаж з правильного садіння.
-    15 лісівників України загинули у зоні АТО, тому ми закладаємо алею на пам'ять наших лісівників. Будемо сподіватися, що люди відпочиватимуть і пам’ятатимуть про наших захисників і не будуть знищувати дерева, не підніметься рука на них, бо посаджені зі святою метою. До нас долучилося багато учасників. Спільними зусиллями ми засадили площу 4,1 га, – розповідає Іван Гришко.
Також лісівник додав, що згодом встановлять бесідку та лавочки для відпочинку.
Разом із дорослими садили дерева вихованці шкільного лісництва та активні учасники гри «Джура».
-     Мені подобається садити, ця алея дуже потрібна, це пам'ять, ми будемо приходити і пам’ятати, що у такі складні часи нас захищали, – каже школярка, учасниця гри «Джура» Ярослава Хорошун.
Однокласник дівчинки – Гліб Черкашин, вихованець шкільного лісництва, тож саджати дерева для нього важлива справа.
-    Саджу берези, липи, закладемо алею, щоб озеленити територію, щоб дихати легше було. Потрібно таку алею посадити, щоб пам’ятали наших героїв, які захищали нас, – зазначив дев’ятикласник.
Вшанували пам’ять та посадили дерева і лісівники, які з перших днів брали участь в АТО. Серед них і В’ячеслав Куляба. Чоловік розповів, що служив у Донецькій області. Доводилося бачити різного, та найгіршим було втрачати побратимів.
-    Найстрашніше – ховати своїх товаришів. Приємно, що буде пам'ять про тих, хто загинув, хто зараз там, хто повернувся. Це гарна ініціатива.
Начальник Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства Юрій Тараненко також долучився до заходу.
 – Корисна справа об'єднала всіх, різні покоління, а корисна справа буде радувати майбутнє покоління завдяки подвигам наших Захисників на Сході країни. Дякую всім учасникам, хай майбутній парк зростає на честь Героїв, – резюмував лісівник.