Товариство лісівників України

Новина


14
кві

На передовій з вогнем

Ось уже котрий тиждень по всій території країни не вщухають лісові пожежі, спричинені посушливою погодою, відсутністю дощів та банальною людською необережністю. На передовій з нещадною стихією стоять лісівники. Гасять палаючі поля, щоб відбити небезпеку від сусідніх лісів, приходять на допомогу пожежникам, залучають усі сили і засоби аби відвернути непоправне лихо.
   Минулої доби лісівники ДП «Жовківський лісгосп» гасили лісову пожежу в кв.13 Любельського лісництва.
   Вогонь перекинувся через залізничну колію Львів-Рава-Руська із лісових масивів інших лісокористувачів, де на той час уже вирувала пожежа.
   Шквальний вітер значно ускладнював роботу вогнеборців. Його пориви, за лічені секунди, кидали полум’я на 30-50 метрів вперед. На перших фото добре видно, що ніякі мінералізовані смуги не допомагають при такій швидкості вітру.
   Завдяки чіткому керівництву очільником лісгоспу Stepan Sokhnatskyi Степаном Сохнацьким та злагодженим діям лісівників, пожежу вдалось локалізувати. Боролися з вогнем добровільні пожежні дружини з Любельського, В‘язівського, Зіболківського, Бутинського, Великомостівського та Соснівського лісництв, 4 представники ДСНС у Жовківському районі та 8 небайдужих місцевих жителів.
   До участі в гасінні було залучено техніку лісгоспу - два трактори з плугами, що оборювали місце пожежі, не даючи стихії поширитись, пожежну машину, понад тридцять ранцевих обприскувачів, які показали свою ефективність.
   На місці займання вигоріло 2, 9 га лісової підстилки.
   До речі, у цій пожежі вдалось врятувати одне зайченя,а скільки їх горить живцем, страшно й уявити...
Саме завдяки спільним зусиллям, ціною власного здоров‘я, часу та інших засобів лісівникам вдалось уникнути масштабної лісової пожежі.
   Цього ж дня гасили підпали сухої рослинності в сільгоспугіддях і в інших лісництвах підприємства, з щоб не допустити вогню у ліс.
   Лісівники Жовківщини вчергове апелюють до мешканців:
«Будьте свідомими та обачними! Пожежа - це завжди небезпека для життя і здоров‘я!»