Товариство лісівників України

Новина


29
кві

На островах Бирючий та Джарилгач лісівники Херсонщини започаткували нову традицію

Цими днями до завершення лісокультурної кампанії України та акції «Створюємо ліси разом» працівники Херсонського обласного управління лісового та мисливського господарства разом із працівниками Скадовського, Каховського, Олешківського та Великокопанівського лісових господарств та Азово-Сіваського нацпарку озеленили території мисливських кордонів островів Бирючий та Джарилгач.
Острів Бирючий — це коса з піску й черепашнику в Генічеському районі Херсонської області. З 1927 року — державний заповідник. Входить до Азово-Сиваського національного парку на півдні Херсонщини й півночі Криму. Натомість острів Джарилгач - колиска дикої природи, тут ви у неї в гостях. На острові розташовано до 2-х сотень лиманів - озер з солоною водою. Деякі з них - цілющі, вода в них містить у великих кількостях йод і бром. Також лимани цікаві своїми лікувальними грязями. Навіть повітря тут особливий - насичений озоном і тими ж корисними хімічними сполуками, що і вода лиманів. 
Деревцята були вирощені в розсадниках Херсонщини. Так в Азово-Сиваському національному природному парку та Джарилгач висадили саджанці туї колоновидної, туї смарагдової, гібіскус, кайрат, сосну кримську та сантоліни.  Кожне деревце спеціально підібрано відповідно до важких умов зростання - солончакових ґрунтів та посушливого клімату острова. Далі за деревами доглядатимуть працівники Нацпарку «Азово-Сиваський».
Як зазначила начальник Херсонського обласного управління лісового та мисливського господарства Тетяна Касіч планується, що сьогодні лісівники заклали нову традицію і впевнена, що озеленення островів продовжуватиметься і в наступні роки.