Товариство лісівників України

Новина


21
бер

НА ОКОЛИЦІ ВИНОГРАДОВА ЗАКЛАДАЮТЬ ЯСЕНОВИЙ ПАРК

Весна. У лісоводів гаряча пора. При тому, що спеціальні масові акції (наприклад, «Відновлюємо ліси разом» та ін.) відмінені у зв’язку з світовою епідемією, кожноденні роботи тривають. Саджанці з лісогосподарських розплідників мусять бути висаджені саме тепер, коли починає формуватися відповідна коренева система. Тим більше, мова йде про унікальну породу – ясен білоцвітний, занесений в Червону книгу України. Це єдина в Україні популяція, вона росте на південному схилі Чорної Гори поблизу міста Виноградів.
   Фахівці Виноградівського ДП «Виноградівське лісове господарство» заклали окрему плантацію під саджанці ясена біло- цвітного, спостерігають за його адаптацією і різних умовах на території нашого краю.

   Цього року започатковано особливий проект – закладку ясенового парку, який вміщатиме 550 молодих деревцят на площі 1,2 гектара  До роботи включився колектив виноградівського лісництва, спеціалісти лісгоспу. Закладка парку йде у режимі, який зараз діє через загрозу епідемії – лісівники забезпечені медичними масками, висадка відбувається з дотриманням дистанції.

        - Це захоплююче явище, коли одночасно зацвітає весь ясеновий ліс, - каже директор ДП «Виноградівське лісове господарство» Василь Агій. – Парк, який ми закладаємо, повинен стати такою ж туристичною родзинкою Закарпаття, як, наприклад, нарцисове поле.