Товариство лісівників України

Новина


25
чер

На Міжнародних змаганнях вальників лісу Кубок STIHL 2019 у Хмельницькому вальнику Костянтину Жоловану з Чернівець дістався головний приз від Товариства лісівників України - наручний годинник у горіховій оправі.

У Хмельницькому відбулися міжнародні змагання вальників лісу «Кубок STIHL 2019». У них взяли участь 29 команди з усіх всіх регіонів нашої держави та команди з Польщі, Білорусі, Угорщини й Румунії.
  На церемонії відкриття змагань виступили генеральний директор компанії ТОВ «Андреас Штіль» Едуард Дьяченко, заступник Хмельницького міського голови Володимир Гончарук, голова Товариства лісівників України Юрій Марчук, заступник начальника Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства Юрій Безноско. Вони побажали учасникам успішних виступів.
   Спочатку виступали українські вальники, які виявляли найсильніших в державі, а в другій частині – національні команди. До програми входили чотири дисципліни: «Підготовка бензопили до роботи», «Розкряжування циліндричних колод комбінованим різом», «Розкряжування циліндричної колоди на точність», «Обрізання сучків».
  Суперництво було досить напруженим і проходило в гострій боротьбі. Український етап виграла команда «Моноліт» з Чернівець. Головний приз – наручний годинник у горіховій оправі від Товариства лісівників України  дістався вальнику Костянтину Жоловану.
   Активну участь у змаганнях взяли й представники Ярмолинецького, Шепетівського, Проскурівського лісгоспів і Хмельницького лісомисливського господарства. Ярмолинчанин Артур Савчук з команди «Еліт» посів п’яте, а хмельничанин Михайло Павлишак з команди «Ковальмото» – шосте місце.
   Головний приз серед національних команд дістався українцям. Віталій Слісарчук з команди ТОВ «Андреас Штіль» нагороджений бензопилкою компанії «Штіль». Другими були поляки, третіми – білоруси.