Товариство лісівників України

Новина


18
чер

На Кіровоградщині відбувся обласний зліт шкільних лісництв

На базі ДП «Чорноліський лісгосп» 14 червня відбувся обласний зліт учнівських лісництв Кіровоградщини. Серед його учасників були представники 10 учнівських об’єднань.
   Захід проводиться упродовж 11 років з метою підтримки ініціативи підростаючої молоді з освоєння навичок лісогосподарської, природоохоронної, просвітницької та дослідницької діяльності, виявлення й заохочення кращих учнівських лісництв. Організовують та проводять конкурс обласне управління лісового та мисливського господарства, обласне Товариство лісівників України та Обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді.
   У своєму вітальному слові очільник лісової галузі Кіровоградщини Наталія Ревенко підкреслила, що учні 39 шкільних лісництв, які діють на теренах області, надійні помічники лісівників у роботі зі збереження та примноження зеленої окраси степового краю. У доробку кожної команди багато гідних справ, які матимуть продовження у створених разом з працівниками лісу захисними насадженнями, зауважила начальник управління.
Музичне привітання учасникам зльоту подарували вихованиці шкільного лісництва "Юні лісівники" із села Зибкового Онуфріївського району.
   У ході конкурсу провели презентацію команд-учасниць та представлення досягнень юних лісівників. Під час практичної роботи учні захищали міні-проекти з облаштування рекреаційних пунктів. Також оцінювались науково-дослідницькі роботи учасників.
   За результатами роботи зльоту третє місце журі присудило Петрівському шкільному лісництву (Знам'янський район) та Веселобоковеньківському шкільному лісництву (Долинський район). На другій сходинці - «Зелена планета» Компаніївського НВО.
   Перемогла в конкурсі та отримала путівку на всеукраїнський зліт учнівських лісництв, який відбуватиметься в Чернігові, команда Червоно-Нерубаївського шкільного лісництва (с. Підлісне Олександрівського району).
Вітаємо усіх дітей з достойною участю у конкурсних змаганнях і дякуємо за шанобливе ставлення до лісів!