Товариство лісівників України

Новина


15
кві

На Кіровоградщині створили урочище на честь загиблого в АТО лісівника Олександра Каплуна

У Дмитрівському лісництві Чорноліського лісгоспу висадили новий лісовий масив на честь увіковічення пам’яті загиблого в зоні АТО працівника підприємства Олександра Каплуна.
   Вісімнадцять років Олександр працював спочатку охоронцем, а потім верстатником деревообробних верстатів у цеху переробки деревини. Життя Олександра обірвалось на 39-му році, під час артилерійського обстрілу селища Сартана, що під Маріуполем.
  За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов'язку нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно), а колеги увіковічнили його ім’я, створивши лісове урочище площею 37 га.
  До заходу долучилась і мати Олександра - Валентина Захарівна. Не стримуючи сліз, вона власноруч висадила живий пам’ятник своєму синові – дерево дуба червоного біля пам’ятного знака, встановленого поруч із новоствореними лісовими культурами.
   Директор лісгоспу Олександр Зуєв зауважив, що висаджування саджанців молоддю саме на цій ділянці є знаковою подією. Кожен, хто висадив власноруч деревце на честь земляка, який ціною свого життя захистив їх спокійний сон вночі і голубе небо вдень, цінуватиме кожну хвилину життя і берегтиме Україну щохвилини і щомиті. Валентина Захарівна щиро подякувала всім учасникам акції за небайдужість до доброї справи створювати ліси і пам’ятати своїх героїв.
  Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять всіх лісівників, які віддали життя за майбутнє України, майбутнє молоді, майбутнє лісу.
  Кожен, хто взяв у руки єдиний у світі мирний меч – меч Колесова і посадив своє дерево, подумки бажав миру нашій багатій землі, здоров’я українцям і чистого повітря всій планеті.