Товариство лісівників України

Новина


20
гру

На Донеччині запрацював сучасний насіннєво-селекційний центр!

На базі ДП "Лиманський лісгосп" відкрили інноваційний лісорозсадницький комплекс. Відтепер тут вирощуватимуть садивний матеріал на основі технологій шведської компанії ВСС АВ.
   Щорічно цей лісорозсадницький комплекс вироблятиме по 1 200 000 сіянців сосни із закритою кореневою системою. У майбутньому завод працюватиме на листяні породи, а також забезпечуватиме садивним матеріалом сусідні регіони», - сказав Голова Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець.
   Заплановано також будівництво поля дорощування і теплиці, що дозволить збільшити потужності виробництва сіянців удвічі – до 2 400 000 штук на рік.
   Центр включає в себе:
️ -цех переробки та висівання насіння;
️ -теплицю для вирощування сіянців із закритою кореневою системою;
️ -майданчик дорощування сіянців.
   Завод побудовано за рахунок обласного бюджету Донецька обласна державна адміністрація в рамах програми Президента «Велике будівництво».
   Такий самий комплекс цієї осені відкрили на Львівщині. Прогнозується, що регіон додатково отримуватиме 7,5 млн сіянців на рік із закритою кореневою системою та 4 млн сіянців із покращеною кореневою системою.
   У наступному році селекційно-насіннєві комплекси збудують у Київській, Житомирській, Кіровоградській, Сумській, Чернігівській, Волинській, Івано-Франківській і Тернопільській областях.
   Це дозволить суттєво збільшити потужності і реалізувати програму Президента «Зелена країна», яка передбачає висадження 1 мільярду дерев за три роки і збільшення площі лісів на 1 мільйон гектарів за 10 років.