Товариство лісівників України

Новина


19
чер

На Берегівщині відбулись спільні протипожежні відпрацювання лісівників та рятувальників(ВІДЕО)

З настанням спекотного літа, в область знову повертається пожежонебезпечний період. Для цього закарпатські лісівники, у взаємодії з підрозділами ДСНС, активно проводять тактичні відпрацювання умовного загоряння біля лісових масивів. Цього разу навчання провели лісівники Берегівського держлісгоспу.
   Співпраця лісівників та рятувальників триває не один рік, адже саме у лісі, рятувальниками пожежі виступає лісова охорона. Якщо дозволяє ландшафт, то до гасіння пожежі долучаються підрозділи ДСНС зі своєю технікою, як це було продемонстровано під час умовного загоряння безпосередньо біля лісу.
  Аби ліквідувати лісову пожежу, лісівники забезпечені відповідним пожежним інвентарем та засобами пожежогасіння. У свою чергу Берегівські лісівники також залучають спеціальний автомобіль з цистерною, який може привезти до епіцентру загоряння три з половиною тони води.
  На щастя цього року на території Берегівського держлісгоспу лісові пожежі не зафіксовані. Натомість державна лісова охорона декілька разів виїжджала, аби локалізувати загоряння на полях та чагарниках, які безпосередньо знаходились біля лісових масивів.