Товариство лісівників України

Новина


18
лис

На Берегівщині лісівники активно розвивається watch-тур туризм (ФОТО+ВІДЕО

Лісівники Берегівського держлісгоспу активно продовжують розвивати екологічний туризм і розбудовують місця для затишного відпочинку в лісі.
 Берегівщина — єдиний район Закарпаття, де так багато свердловин з гарячою мінеральною водою, насиченою залізом. Вчені пов’язують з тим, що саме ця місцевість є сейсмічною зоною. Тут, як у найтеплішій точці області, дуже часто відбуваються активні підземні процеси: пласти рухаються, спричиняючи утворення гарячих гейзерів. Сьогодні розвіданими є сім свердловин, але тільки на двох з них побудовано басейни. В Береговому — термальні джерела кремнієво-азото-вуглекисло-хлоридно-натрієвих вод високої мінералізації, аналоги яких зустрічаються на Камчатці, Сахаліні, Ісландії та Новій Зеландії. За своїм складом термальні води біля села Косонь відносяться до високотермальних хлоридно-натрієвих вод середньої мінералізації. Вона схожа з водою всесвітньо відомого санаторію «Гайдусобосло» в Угорщині. Район вкритий густою сіткою автомобільних доріг.
   Відтак щорічно Берегівщина приймає сотні тисяч туристів. І лісівники активно розбудовують як мережу туристично-рекреаційних місць, так і повноцінних мисливських будиночків. Для того, щоб надати туристам можливість побувати в дикій природі, потрібно провести величезну роботу - створити умови перебування людей, забезпечити безпеку і саме головне - зацікавити гостей.
   При цьому необхідно чітко дотримуватись основних завдань з охорони природних територій: зберігати від впливу людини первозданну природу. Рекреація і туризм повинні розвиватися тільки на спеціально відведених для цього ділянках території і туристських маршрутах.
   «Нами створено розвинуту, сучасну інфраструктуру, яка дозволяє ефективно керувати потоком туристів. У нас є рекреаційні пункти, мисливські будиночки, є дикі олені та козулі. До прикладу, якщо ви приїжджаєте відпочити на термальні басейни Термальні води Косино, то заодно можна і завітати на екскурсію до лісівників на watch-екскурсію й зробити селфі з оленями благородними, — підкреслив директор Берегівського лісгоспу Богдан Шойного.
   Для охочих побачити лісових мешканців лісівники та єгері зроблять цікаву екскурсію. Тож запрошуємо в гості