Товариство лісівників України

Новина


07
сер

На базі Боярської ЛДС обговорили питання щодо забезпечення пожежної безпеки в лісах України

На базі Боярської лісової дослідної станції Національного університету біоресурсів та природокористування України заступник Голови Держлісагентства Юрій Болоховець та заступник Голови ДСНС Микола Ільченко обговорили з лісівниками актуальні питання щодо забезпечення пожежної безпеки в лісах України.
На порядку денному головним питанням було напрацювання спільних стратегій з недопущення виникнення пожеж у лісових екосистемах та, у разі їх виникнення, максимально оперативних дій з їх локалізації.

Під час зустрічі Юрій Болоховець та Микола Ільченко ознайомилися з роботою лісової пожежної станції центральної садиби Боярської ЛДС. Вцілому на території підприємства організовано 3 лісові пожежні станції типу ЛПС-1, які укомплектовані 4 пожежними щоглами з електронно-оптичним відслідковуванням спалахів лісових пожеж, 6 пожежними автомобілями підвищеної прохідності, тракторним парком та модулями для гасіння лісових пожеж.

Зазначимо, що на сьогодні у 80% лісогосподарських підприємств Київщини встановлені пожежні щогли з електронно-оптичним обладнанням. Для швидкої передачі інформації працює 148 радіостанцій. Автопарк підприємств управління складається з 45 пожежних автомобілів та 143 тракторів з пожежними плугами. Системно проводяться роботи зі створення та поновлення мінералізованих смуг.