Товариство лісівників України

Новина


23
чер

Міжнародні змагання вальників лісу Кубок STIHL 2019 у Хмельницькому

22 червня в Хмельницькому за підтримки міської ради та міського голови Олександра Симчишина, Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства відбулися міжнародні змагання вальників лісу «Кубок STIHL 2019». У них взяли участь 29 команд зі всіх регіонів нашої держави та команди з Польщі, Білорусі, Угорщини і Румунії.
 
   Кубок «STIHL» – це традиція, започаткована компанією ТОВ «Андреас Штіль» з метою популяризації праці вальника лісу та знайомства з цікавими і відомими у всьому світі змаганнями серед лісорубів. Всі дисципліни змагань базуються на реальних операціях, які виконуються сучасними лісорубами щодня!
    Спершу відбулася церемонія відкриття змагань. Генеральний директор компанії ТОВ «Андреас Штіль»  Едуард Дьяченко, заступник Хмельницького міського голови Володимир Гончарук щиро привітали учасників і побажали їм успішних виступів.
   Голова Товариства лісівників України Юрій Марчук зазначив, що професія вальника лісу одна з найнебезпечніших, а тому потрібно постійно відточувати професійну майстерність, обмінюватися досвідом. Саме цьому й слугують змагання такого рівня.
   Заступник начальника Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства Юрій Безноско сказав у своєму виступі, що ми вперше   приймаємо міжнародні змагання вальників лісу. Професія лісівника – багатогранна. Зібрати насіння, посадити й доглянути ліс – це нелегка справа. На доглядах, зборі лісового урожаю, тобто заготівлі деревини, потрібні хороші техніка й інструменти. Потрібні й професіонали. Вони гартуються в щоденній праці, а сьогодні нам продемонструють майстерність кращі вальники.
   І ось змагання розпочинаються. Спочатку виступали українці, а в другій частині – національні команди.
До програми входили чотири дисципліни: «Підготовка бензопили до роботи», «Розкряжування циліндричних колод комбінованим разом», «Розкряжування циліндричної колоди на точність», «Обрізання сучків».
   Про результати змагань повідомимо пізніше. А самі вони пройшли досить цікаво, в гострій боротьбі. Численні глядачі також мали можливість насолодитися роботою скульпторів по дереву, концертом з участю заслуженої артистки, скрипальки Майї Онищук,  музичних гуртів, оглянути виставку садової техніки компанії STIHL. Найменші відвідувачі  розважалися  в дитячому куточку, каталися на тракторцях.