Товариство лісівників України

Новина


31
лип

Майже 73 мільйони гривень податків та зборів сплатили лісівники Полтавщини у І півріччі 2019 року

У Полтавському обласному управлінні лісового та мисливського господарства підвели підсумки роботи за І-ше півріччя 2019-го року. Яких результатів вдалося досягти лісівникам області, розповідає заступник начальника управління Олена Кійко.
– Перше півріччя було нелегким для лісівників, проте підприємства змогли виконати всі заплановані лісогосподарські заходи та роботи із весняного садіння лісу та охорони від пожеж, – повідомляє фахівець. – Під час весняного садіння лісу висаджено 1051 га лісу, з них 913 га у державному лісовому фонді та 138 га нових лісових насаджень. Проведено сприяння природному поновленню на площі 163 га. План із відтворення та лісорозведення виконано на 105%. Проведені рубки формування та оздоровлення лісів на площі 2319 га, в тому числі  санітарно - оздоровчі заходи в лісах на площі 1320  га.
   Загалом, державними лісогосподарськими підприємством області у І півріччі заготовлено 142,4 тис.куб.м.  деревини, в тому числі на рубках головного користування – 45,5 тис.кбм.  На власних потужностях перероблено 9,1 тис. кбм. деревини і випущено продукції на суму близько 3 млн.грн. За звітний період реалізовано продукції на суму 144,6 мільйонів гривень.
 Ведеться активна робота по попередженню та швидкому виявленню місць можливого загоряння. Варто відзначити, що в кожному підприємстві працює лісова пожежна охорона, яка постійно проводить патрулювання лісовими масивами. З початку року здійснено 670 рейдів з виявлення порушників правил пожежної безпеки у лісах.  Витрати на охорону лісів від пожеж становлять – 3,9  млн. гривень та захист лісу від шкідників і хвороб – 0,3 млн.гривень.
 Чисельність працівників становить 1381 чоловік. Середньомісячна заробітна плата 8207 грн. Найвища оплата праці у ДП «Гадяцький лісгосп» - 10041грн.
 – Лісівники залишаються справними платниками податків і вчасно сплачують усі платежі до державного та місцевих бюджетів. Так, за 6 місяців 2019 року підприємствами сплачено податків та зборів – 72,8 млн.грн., що складає 44,6% від суми отриманого доходу, у тому числі сплачено єдиного соціального внеску в сумі 15,9 млн. грн., – додає Олена Кійко.