Товариство лісівників України

Новина


20
тра

«Лісовий затишок» крижопільських лісівників - гостинний та комфортний для відвідувачів

Тема рекреаційного навантаження на лісові угіддя особливо актуальна у весняно-літній період. Адже кількість любителів відпочинку на природі збільшується. Тому лісівники Вінниччини з кожним роком збільшують мережу рекреаційних пунктів для проведення цивілізованого відпочинку вінничан, лісівничо - просвітницької роботи.
  Загалом сьогодні силами лісівників на держпідприємствах лісового господарства Вінниччини облаштовано 33 лісівничих еколого-просвітницьких центри та 44 лісівничо – екологічних просвітницьких пункти.
  Дбають про облаштування таких місцин у лісі, де б дорослі та діти мали змогу культурно відпочити та насолодитися прогулянкою на природі, і у ДП «Крижопільський лісгосп» (директор Цимбалюк В.В.). Крижопільські лісівники облаштували у Заболотненському лісництві лісівничо-екологічний просвітницький пункт «Лісовий затишок», четвертий у лісгоспі. Зроблено тут усе зі смаком та на совість.
  На вході до закладу гостей вітають вікові велетні-дуби як символ лісового господарства Вінниччини та вирізьблені з дерева казкові персонажі, мотиви яких присутні майже повсюди у пункті.
На об’єкті працює кав’ярня, розміщено еколого-пізнавальну стежку, дитячий та волейбольний майданчики, будиночок із лісовим класом і фонтан!
  Місце розташоване неподалік населених пунктів, має зручний під’їзд від траси. Приваблює відвідувачів зелень лісу, спів птахів, смачні страви місцевого кафе та приємна атмосфера. Головними «героями» казкового місця є вовк, лисиця, лісовичок з люлькою та чудернацькі казкові персонажі. Все виконано у чудовому міфічно-казковому стилі, милує око оздоблення з каменю та дерева, затишні бесідки та лавочки, квітники. І, звісно, допитливим є змога почерпнути знання зі стендів, які містять чимало інформації про лісове господарство, природу та фауну рідного краю, рідкісні види, правила поведінки у лісі тощо. У лісовому клас все є для проведення уроків природи для учнів місцевих шкіл. Ось стільки корисних функцій виконує один пункт!
  Крижопільські лісівники просять відвідувачів рекреаційних пунктів цінувати працю, вкладену у створення таких місцин, не псувати майно підприємства, дотримуватися правил поведінки у лісі: не палити багаття у недозволених місцях, не залишати сміття, не знищувати червонокнижні рослини. Бережіть природу! І вона віддячить вам сторицею!