Товариство лісівників України

Новина


05
тра

Лісівники Житомирщини відновлять більше 7 тисяч гектарів лісів, – Віктор Сахнюк

Цьогоріч лісівники Житомирщини відновлять більше 7 тисяч гектарів лісів в області. Про це повідомив начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк у своєму Facebook.
Він наголосив, що це близько 20% від загальних планів лісовідновлення в Україні. 
"На сьогодні лісовідновлення у лісах Житомирщини вже проведено на площі 5440 га. Для успішного і своєчасного проведення весняної лісокультурної кампанії вирощено майже 41 млн штук стандартних сіянців і укорінених живців для заліснення. Наявні також сіянці деревних порід (майже 600 тис.шт.) із закритою кореневою системою (у торфових таблетках), які більш стійкі до змін клімату та краще приживлюються", – зазначив Віктор Сахнюк. 
Начальник Житомирського ОУЛМГ також розповів, що нещодавно лісівники Житомирщини стали абсолютними рекордсменами масштабної акції з озеленення - за один день в області було висаджено 919 тис. дерев. Допомагати лісівникам долучилося більше 2,5 тис. наших громадян.
"Загалом при лісовідновленні найбільше уваги приділяємо територіям, постраждалим від минулорічних лісових пожеж. Наприклад, в Овруцькому спеціалізованому лісовому господарстві встановлюються додаткові сучасні теплиці для вирощування посадкового матеріалу", – підкреслив Віктор Сахнюк.
Окрім того, він повідомив, що існуючу структуру порід дерев доводиться поступово змінювати і «підлаштовувати» під сучасні кліматичні зміни. Вже зараз запроваджуються різні варіанти змішування лісових культур. Перевага надається листяним породам, щоб дещо зменшити хвойні насадження, які дуже вразливі до вогню. Вводяться й нові продуктивні породи, такі як модрина й бук, більш стійкіші до природних змін.
"Лісівники Житомирщини докладають максимум зусиль, щоб наша область мала здорові ліси", – наголосив начальник Житомирського ОУЛМГ.