Товариство лісівників України

Новина


15
тра

Лісівники Вінниччини привітали з 90-річчям ветерана лісового господарства Ірину Попсуєнко

Шанують і бережуть лісівники Вінниччини ветеранів лісового господарства. Трудовий колектив ДП «Бершадський лісгосп» постійно вшановує працівників, які самовіддано працювали впродовж десятиліть у лісовому господарстві. До таких людей належить Ірина Іларіонівна Попсуєнко, яка 14 травня святкує своє 90-річчя.
   І. І. Попсуєнко пережила війну, евакуацію, голод, важкі післявоєнні роки… Але не втрачає життєвої енергії та оптимізму.
   Свою долю іменинниця тісно пов’язала з лісом. Ще з дитинства Ірина Іларіонівна вирішила бути лісівником, хоча її батько, колишній директор Бершадського лісгоспу, не схвалював бажання доньки працювати у лісовому господарстві.
   Народилася Ірина Іларіонівна 14 травня 1930 року в с. Яланець Бершадського району. У сім’ї було ще  п’ятеро дітей. Батько Іларіон Дементійович Синявський очолював Бершадський лісгосп у 1940-1941 рр. та 1944-1952 рр. Мати Уляна Микитівна працювала ланковою у колгоспі.
   У 1949 році закінчила Бершадську 7-річну школу. Тоді ж вийшла заміж. Незабаром у родині народився син Андрій. Спочатку навчалася у Бершадському педучилищі та працювала у П’ятківській школі. Та мрію одержати лісівничу освіту не полишала. Тому вступила до Сторожинецького лісового технікуму та здобула спеціальність техніка-лісовода.
   За довгий трудовий шлях у лісовому господарстві Ірина Іларіонівна працювала на різних посадах. Спочатку - помічником лісничого в Олексіївському лісництві на Рівненщині, згодом - майстром з переробки деревини Северинівського лісництва Тростянецького району. Тут одночасно освоює бухгалтерську справу та три роки працює на посаді бухгалтера. Згодом жінку переводять в Ободівське лісництво майстром лісових культур. З 1964 року І.І. Попсуєнко - на посаді бухгалтера з бюджету Бершадського лісгоспу, потім рік працювала старшим бухгалтером.З 1977 до 1980 року працює на посаді бухгалтера матеріального складу автопідприємства 10168. Згодом повернулася у Бершадське лісництво на посаду бухгалтера.
   З 1985 року Ірина Іларіонівна перебуває на заслуженому відпочинку. Має двох синів Андрія та Олега, чотирьох онуків, нині радіє правнукам. Проживає у Бершаді.
   У цей святковий день Микола Володимирович Краснєєв разом з представниками трудового колективу привітав Ірину Іларіонівну зі славним ювілеєм, сердечно подякував за багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок у розвиток лісового господарства. Хай Всевишній дає шановному ветерану міцного здоров’я, достатку, щастя, спокою у сім’ї, злагоди в домі ще на довгії літа!