Товариство лісівників України

Новина


23
жов

Лісівники Вінниччини підтримують «Зелену хвилю»

На базі держпідприємств лісового господарства Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства діє 46 учнівських лісництв
   Лісівники в питаннях виховання у дітей любові до лісу тісно співпрацюють з освітянами.
   У 2017 році у м. Вінниця з ініціативи міського голови Сергія Моргунова започаткована природоохоронна акція «Зелена хвиля». Долучилися до практичної реалізації акції і лісівники ДП «Вінницький лісгосп» (директор В.В. Попельнюк, головний лісничий Є.В. Ільченко). Метою акції є популяризація природоохоронної роботи в закладах освіти, екологізація закладів освіти згідно з новим Законом України   «Про освіту», виховання бережливого ставлення підростаючого покоління до лісу, навколишнього середовища та до зелених насаджень зокрема.
Це вже не перший успішний спільний проект Вінницької міськради та Вінницького ОУЛМГ. У 2016-2017 роках створено в обласному центрі, у лісових угіддях Вінницького лісництва ДП «Вінницький лісгосп», лісівничо-екологічний просвітницький пункт «Лісопарк», який став улюбленим місцем відпочинку десятків тисяч вінничан.
   В минулому році акцію «Зелена хвиля» проведено у п’яти загальноосвітніх школах обласного центру: №№3,4,6,12,23. Це була перша хвиля «Зеленої хвилі». Міська рада закупила для шкіл декоративний посадковий матеріал, саджанці головних деревних порід. Лісівники Вінницького держлісгоспу допомогли школам скласти проекти зелених зон на пришкільних територіях.
   Цього року заплановано продовження акції та залучення до неї інших навчальних закладів міста. В другій черзі «Зеленої хвилі» задіяно міські школи Вінниці: №№1,15,16, 20, 26, 27. За дорученням міського голови Вінниці активну підготовку до проведення акції розпочали Департаменти освіти, економіки та інвестицій ВМР. Виділено необхідні кошти для придбання посадкового матеріалу. Координує проведення акції міський методичний кабінет на чолі з методистом з навчальних дисциплін І.О. Любчак. Консультують педагогічні колективи цих шкіл, організовують практичну роботу зі створення проектів озеленення головні спеціалісти ДП «Вінницький лісгосп»: начальник відділу лісового господарства О.С. Дорош, інженер з лісових культур С.Л. Луценко, інженер з охорони і захисту лісу В.І. Лавренюк. Спільна робота міської ради, лісівників та освітян приносить вагомі результати у благородній справі створення лісів, озеленення пришкільних територій.