Товариство лісівників України

Новина


02
кві

Лісівники Рівненщини допомагають медичній галузі області

Не лишилась осторонь щодо вирішення проблем пандемії і поширення коронавірусної інфекції COVID-19 і лісогосподарська галузь Рівненщини.
   Так, підвідомчими підприємствами надається посильна допомога медичним закладам області. Насамперед, в Сарненському районі, де виявлено найбільше випадків захворювання на коронавірус  серед населення, працівниками  Сарненського лісгоспу за рішенням трудового колективу здійснено перерахування одноденного заробітку на рахунок КНП "Сарненська центральна районна лікарня". Працівники  Клесівського лісгоспу надали фінансову допомогу для придбання апаратів штучної вентиляції легень місцевою лікарнею. Подібні заходи відбулись і на Рокитнівщині за участю працівників та профспілкових комітетів Остківського лісгоспу та ДП СЛАП "Рокитнівський держспецлісгосп".  Долучився до акції і Березнівський лісотехнічний коледж та ряд інших підприємств.
  Обласна організації профспілки галузі також прийняла участь у відповідній акції підтримки медичної галузі та спільно з іншими 20 профспілковими  організаціями області через обласний профспілковий фонд  "Солідарність"   надала допомогу для придбання засобів індивідуального захисту для медпрацівників, закупівлю необхідного обладнання тощо.
  Крім того, з метою зменшення шляхів поширення небезпечної інфекції, лісогосподарські підприємства вживають цілий ряд відповідних заходів. Так, службою охорони праці на місцях спільно з профспілковими комітетами забезпечено працюючих засобами індивідуального захисту: масками для обличчя, захисними рукавичками, засобами для дезінфекції рук, офісних та виробничих приміщень.  Щоденно, перед початком робочої зміни та після її завершення здійснюється замір температури тіла працюючих за допомогою безконтактних термометрів. У разі потреби, проводиться дезінфекція приміщень. Встановлено дистанційну форму роботи на період карантину окремим категоріям працюючих (працівникам старшим 60 років, жінкам, які мають дітей до 14 років та людям, які мають хронічні захворювання органів дихання). Скасовано прийом громадян та проведення будь-яких публічних заходів.