Товариство лісівників України

Новина


30
вер

Лісівники направили додаткові сили на Луганщину для гасіння пожеж

На Луганщині триває ліквідація пожеж поблизу с. Трьохізбенка, с. Кряківка с. Муратове, с. Капітанове Новоайдарського району, а також між с. Половинкине та с. Байдівка Старобільського району, де 30 вересня виникло загоряння сухої трави та лісової підстилки.
   Станом на 19 годину на території Луганської області основні зусилля лісівників, рятувальників та військових у гасінні лісових пожеж зосереджені у Новоайдарському, Старобільському та Станично-Луганському районах, де у зв'язку з сильними поривами вітру в ДП «Новоайдарське ЛМГ».
   Над ліквідацією вогню у Слов'яносербському та Капітанівському лісництвах задіяні 45 працівників державної лісової охорони, пожежних авто, 3 пожежних модулі, 12 тракторів, 4 з яких - грунтомети. Від ДСНС залучені 193 особи, 39 одиниць пожежної техніки та від Збройних сил України - 8 осіб, 4 авто та 2 БАТи.
Наразі вигоріло 2200 гектарів лісу, в тому числі 400 гектарів верхової. Лісівники направили працівників державної лісової охорони та техніку з сусідніх областей - Харківщини та Полтавщини.