Товариство лісівників України

Новина


12
лис

Лісівники ДП «Вінницький лісгосп» готують гідну зміну: юних лісівників

Співпраця лісівників Вінниччини з педагогічними та учнівськими колективами є постійною і плідною. На базі держлісгоспів діє 50 учнівських лісництв, членами яких є майже 7 тисяч учнів. Вихованці учнівських лісництв, педагогічні та учнівські колективи активно долучилися до акції «Створюємо ліси разом» на виконання програми Президента України «Зелена країна».
Юні лісівники та школярі долучилися до озеленення територій шкіл, посадки лісу, роботи у лісорозсадниках, заготівлі лісового насіння, роблять чимало інших корисних справ. Крім цього, школярі поглиблюють знання про природу та ліс під час уроків, екскурсій, зустрічей з лісівниками.
ДП «Вінницький лісгосп» опікується 7 учнівськими лісництвами. Особливо активно долучилися до акції вихованці  учнівських лісництв міських щкіл обласного центру: «Екодім» (школа №6), «Дивосвіт» (№12), «Еколенд» (№4). Різнопланова підтримка Віктора Васильовича Попельнюка, Ільченка Євгена Віталійовича, професійні поради лісничих, інших працівників підприємства та педагогів допомагають вихованцям шкіл глибше пізнавати таємниці природи та лісу.
На базі Вінницького лісництва (лісничий Оліх В.А.) ДП «Вінницький лісгосп» в день старту всеукраїнської акції «Створюємо ліси разом» 1 жовтня утворено учнівське лісництво «Еколенд».Ініціаторами його створення виступили директор школи Загородня Галина Володимирівна та учитель біології Любчак Ірина Олександрівна.
А цими днями урочисту посвяту у юні лісівники пройшли учні 5-Г класу (класний керівник Білозор Віта Іванівна). П’ятикласники мають гарні знання про природу рідного краю, рослинний і тваринний світ Поділля, роль лісу в житті людини. Вони побували на уроці природи у лісівничому еколого-просвітницькому центрі, який діє при Вінницькому ОУЛМГ. І тепер виявили бажання влитися у дружню шкільну родину учнівського лісництва «Еколенд».
Юних лісівників привітала директор школи Загородня Г.В., побажала дітям бути справжніми друзями лісу, захисниками природи, чарівного Поділля.
Любчак І.О., педагог-наставник учнівського лісництва, поообіцяла, що дітям по-справжньому буде цікаво працювати в учнівському лісництві.
Головний лісничий ДП «Вінницький лісгосп» Ільченко Є.В. у своєму вітанні наголосив на тому, що безцінний досвід, який отримають школярі під час роботи в учнівському лісництві, кожному стане корисним в житті. Оліх В.А. запевнив, що членам учнівського лісництва нудьгувати ніколи. У них буде багато цікавої роботи. А роботи боятися нічого!
Вовк С.Т. підкреслив, що той, хто змалечку пізнає особливості лісівничої професії, у майбутньому стане дбайливим господарем та справжнім патріотом своєї держави.
П’ятикласники представили цікаве сценічне дійство про юних любителів лісу, які дружно перемогли губителів природи.
Директор школи, педагог-наставник, лісівники вручили дітям емблеми учнівського лісництва «Еколенд». А на завершення дійства – смачні подарунки юним лісівникам від старших товаришів-лісівників!
Школа №4 активно створює оранжерею, проводить озеленення території. Члени учнівського лісництва вже цими днями працюватимуть на лісових ділянках, в теплично-парниковому господарстві ДП «Вінницький лісгосп».

Пресслужба Вінницького ОУЛМГ