Товариство лісівників України

Новина


19
гру

ЛІСІВНИЧЕ БРАТЕРСТВО

Здавна відомо, що справжній друг і товариш пізнається в біді, в лиху годину. Отак і в наші дні воєнного лихоліття.
У лютому-березні, коли Чернігів був у облозі агресора, а в навколишніх селах не було ні хліба, ні до хліба, бідували так само і родини лісівників. Отоді нам на допомогу небезпечними шляхами буквально проривалися  волонтери з  гуманітарними вантажами.
Серед тих, хто не залишив нас у біді, одними з найперших були лісівники з Рівненської, Волинської, Львівської, Черкаської, Івано-Франківської областей. Крім щирої подяки за такий порятунок у серцях вдячних чернігівців і, звичайно ж, у лісівників, не могла не виникнути потреба і собі  підтримати у важку годину тих, кому сьогодні найважче.
Чернігівські лісівники зупинили вибір на Херсонській області, з якої хоч і вигнали агресора, але її жителі й досі потерпають від постійних обстрілів і бомбардувань. Через відсутність електрики, води, брак продуктів, будівельних матеріалів їм вкрай необхідна допомога, щоб хоч якось перезимувати.
І ось чернігівські лісівники вирішили допомогти колегам, тим самим і собі виявити своєрідне лісівниче братерство. У формуванні гуманітарного вантажу до Херсону взяли участь п’ять підприємств Чернігівського ОУЛМГ – Городнянське, Ніжинське, Корюківське, Новгород-Сіверське та Чернігівське державні лісогосподарські підприємства.
Десятитонний гуманітарний вантаж з продовольством і будівельними матеріалами автомобілем Рено-Магнум нелегкими воєнними шляхами успішно доставив до місця призначення  підприємець Сергій Кулик. У продовольчій групі десятитонного гуманітарного вантажу – олія, крупи, борошно, м’ясні та рибні консерви, кондитерські вироби, мед з лісових пасік Чернігівщини. А з будівельних матеріалів – найголовніше для покрівель – шифер.
Невдовзі в офісі Чернігівського ОУЛМГ пролунав телефонний дзвінок. Телефонував Юрій Савлук, директор ДП «Великокопанівське лісомисливське господарство» Херсонського ОУЛМГ. Він щиро подякував усім лісівникам Чернігівщини за таку вкрай важливу допомогу.
За інформацією Чернігівського ОУЛМГ