Товариство лісівників України

Новина


22
бер

Ліси Півдня збільшилися на дванадцять гектарів

У Всесвітній День лісів лісівники Південного офісу вирішили встановити рекорд по одночасній висадці саджанців на Півдні.
Нагадаємо, що наразі до складу офісу входять філії Одещини і Миколаївщини. Але, впевнені, що незабаром всі разом відправимося садити ліс на Херсонщину. 
Цьогоріч  південь надав старт лісокультурній кампанії в рамках екологічної ініціативи Президента «Зелена країна» два тижні тому. Цьому сприяли погодні умови.
Крім лісівників, по різним господарствам в акції взяли участь військові, медики, представники громад, учні з шкільних лісництв.
В гостях у Ізмаїлської філії побували військові – встигають вони не тільки наближати перемогу. Сьогодні вони успішно виграли бій за нову територію лісу. На двох гектарах було висаджено 8000 одиниць посадкового матеріалу. 
На території Христофорівського лісництва філії "Баштанське лісове господарство"  лісовою охороною разом з учнями зі шкільного лісництва закладено парк на площі 0,03 га -  висаджено 100 саджанців.
Врадіївська філія збільшила площу лісу у Новопавлівському лісництві більше, ніж на гектар. Турботливими руками місцевих медиків та учнів школи посаджено 5500 саджанців акації білої та сосни.
У різних лісництвах Ананьївської філії до акції долучилися учні школи-інтернату та шкільного лісництва. Разом з місцевим населенням діти збільшили ліс на 5000 саджанців.
На території  філії «Миколаївське лісове господарство» поруч з селом Мішково-Погорілове на місці колись захаращеної сміттям території з’явиться насадження площею майже гектар. Лісівники прибрали це місце з настанням весни, а сьогодні разом з місцевим населенням там висаджено більше трьох тисяч садженців.
Висадка сьогодні пройшла у всіх дев’яти лісництвах філії «Балтське лісове господарство». Із залученням місцевих громад кількість дерев в одеських лісах збільшилась на понад 10000 одиниць.
Не відставала від всіх філія «Одеське лісове господарство», лісництва якої висадили 5000 дерев різних порід. 
Представники сімейної медицини попіклувалися сьогодні про здоров’я лісів у Вознесенській філії. Підсумок дня – легені природи збільшились на 10 000 сіянців сосни кримської.
Отже, на майже дванадцяти гектарах на території Південного лісового офісу у Всесвітній день лісу висаджено 50000 саджанців дерев. До акції долучилися  понад дві тисячі учасників.