Товариство лісівників України

Новина


30
кві

Лісгоспи Житомирщини отримали засоби пожежогасіння

Нинішня весна змушує працівників держлісгоспів Житомирщини подекуди бути більше пожежниками, ніж лісівниками. Більші й менші пожежі, котрі виникають щодня в лісах області, спонукають лісогосподарські підприємства спрямовувати на протипожежне обладнання більші сили та резерви. Відтак, Товариство лісівників Житомирщини за підтримки Товариства лісівників України, придбало лісгоспам північної частини Житомирщини ранцеві оприскувачі.
   «Цей засіб пожежогасіння, - зауважив, передаючи ранці лісовій охороні Овруцького лісгоспу, начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк, -  майже не поступається за своєю ефективністю пожежному автомобілю, коли доводиться  гасити низові пожежі, а також боротися з вогнем у  важкодоступних місцях, куди техніка просто не доїде. Отож передаємо вам обприскувачі, проте бажаємо, щоб використовувати їх не довелось.»
   «Оприскувачі вітчизняного виробництва, за прийнятною ціною, досить якісні та вже перевірені в роботі – запевнив Віктора Сахнюка голова Товариства лісівників Житомирщини Василь Зарічний. – Сьогодні перших 20 передається в 4 лісгоспи, котрі найбільше потребують таких засобів. Далі – отримають і інші лісові господарства».
   Додамо, що в державних лісогосподарських підприємствах області функціонує 29 лісопожежних станцій, які укомплектовані в повному обсязі особовим складом, пожежними автомобілями  та технікою, пристосованою для пожежогасіння в кількості 177 одиниць, 151 трактором з ґрунтообробним обладнанням.