Товариство лісівників України

Новина


23
гру

Лісгоспи отримали близько 100 одиниць нової техніки для охорони лісу від пожеж та браконьєрів

Сьогодні заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Шахматенко, Голова Екологічного комітету Верховної Ради України Олег Бондаренко, народна депутатка України Ольга Василевська-Смаглюк і Голова Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець передали в лісгоспи близько 100 одиниць нової техніки для охорони лісу від пожеж і браконьєрів.
«Своєчасне виявлення загорянь, оперативне реагування на них та організація дій протипожежних сил та засобів - пріоритетні завдання Держлісагентства. У порівнянні з 2020 роком, середня площа однієї пожежі зменшилася в 64 рази. На цьогорічні позитивні показники, у тому числі, вплинуло оперативне і професійне реагування працівників галузі та оновлення матеріально-технічної бази», - підкреслив Голова Держлісагентства Юрій Болоховець.

Протипожежна безпека знаходиться на постійному контролі державного рівня. Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України придбано:

    9 пожежно-спостережних щогл;
    9 телевізійних систем спостереження;
    20 автомобілів на повнопривідному шасі високої прохідності для переміщення пожежних бригад лісгоспів до місця пожежі з повною комплектацією пожежним обладнанням та подальшого встановлення на них лісопожежних модулів.

Крім того, за рахунок «розблокованих» мисливських коштів, які накопичувалися на рахунках близько 10 років, придбано:

    37 транспортних засобів спеціалізованого призначення типу «пікап»;
    27 тепловізорів;
    24 квадроцикли;
    1 патрульний човен;
    1 квадрокоптер з тепловізійною камерою.

«Техніка, яка буде направлена на боротьбу із браконьєрами, придбана за гроші, отримані за дозвільні документи від користувачів мисливських угідь», - повідомив Голова Держлісагентства Юрій Болоховець.

Вже сьогодні техніка почне роз‘їжджатися по лісгоспах. Жодна область не залишиться без оновлення.