Товариство лісівників України

Новина


26
тра

ЛІС САДИМО – ПРО МАЙБУТНЄ ДБАЄМО!

У ДП «Славське лісове господарство» дієвою є практика, коли до садіння лісу долучаються усі, хто не на словах, а на ділі дбає про майбутнє Сколівських Бескидів.
   Підтвердженням цього є посадка лісу в кварталі 24, в урочищі Погар (Головецьке лісництво) на площі 5,3 га, участь у якій взяли голова, депутати та працівники Славської селищної ради та працівники ТзОВ "СТА". Брав участь у посадці  і народний герой України Назар Опришко.
  На цій території у лютому місяці сильний буревій завдав значної шкоди насадженням: знищив дерева, повидиравши їх з коренем із землі.
   ТзОВ "СТА" та лісове господарство єднають давні партнерські стосунки. Отож ТзОВ "СТА"  придбали садивний матеріал майже 7000 сіянців (сосни звичайної та модрини європейської із закритою кореневою системою), вирощений у ДП "Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр".
   Варто зазначити, що вже котрий рік в ДП «Славське лісове господарство» допомагають лісівникам садити ліс ще й журналісти. Минулоріч медійники посадили саджанці на площі 1 гектар. Ці деревця за рік змужніли, і зараз нагадують, як з користю для природи і з позитивом для себе можна долучитися до доброї справи.