Товариство лісівників України

Новина


23
лип

Конкурс Товариства лісівників України на краще учнівське лісництво

ЗАТВЕРДЖЕНО рішенням Президії Всеукраїнської ради Товариства лісівників України (протокол від 26.04.18 р. №4)
П О Л О Ж Е Н Н Я
про конкурс на краще учнівське лісництво

    Конкурс проводиться серед трудових об`єднань учнівської молоді, утворених при підприємствах Державного агентства лісових ресурсів України.
    У конкурсі можуть приймати участь учнівські лісництва, що діють 3 і більше років.
    Мета конкурсу – активізація функціонування учнівських лісництв, посилення їх профорієнтаційної спрямованості, покращення взаємодії спеціалістів лісового господарства і педагогічних працівників у справі трудового виховання школярів.
    Конкурс покликаний сприяти створенню оптимальних умов для проведення навчальних та практичних занять з лісового господарства, дослідницької та природоохоронної роботи, вихованню свідомого відношення молоді до вибору майбутньої професії.
    Для оцінки подань первинних організацій ТЛУ і підприємств галузі утворюються обласні конкурсні комісії.
    Матеріали, що подаються на конкурс, повинні містити:
    - список членів учнівського лісництва, його керівників від виробництва та ЗОСШ станом на 01.07.18 р.;
    - плани роботи учнівського лісництва за минулий і поточний рік з відміткою про виконання заходів;
    - коротку інформацію про сумісну організаційну роботу працівників лісового господарства і освіти з трудового виховання і професійної орієнтації учнівської молоді, зокрема, проведення екскурсій на виробництво, семінарів, зустрічей з ветеранами галузі і т.п.;
    - щоденники дослідницьких робіт школярів, наслідки досліджень за останні 2-3 роки;
    - звіти, реферати, фотоматеріали, відеозаписи (по можливості), графіки, таблиці, що висвітлюють діяльність трудового об`єднання школярів відповідно до Положення про учнівське лісництво загальноосвітніх шкіл та позашкільних навчально-виховних закладів освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти України від 01.11.95 р. № 307;
    - інформацію про допомогу виробництву за останні 3 роки (2016-2018 рр.) – площа створених лісових культур, обсяги догляду за грунтом у культурах та лісорозсадниках, заготівлі лісового насіння, лікарських рослин, біотехнічних заходів, виготовлення шпаківень і т.п.;
    - інформацію щодо наслідків профорієнтаційної роботи за 2015-2017 рр. (всього залучено до учнівського лісництва школярів, з них після закінчення загальноосвітніх навчальних закладів поступили на навчання до середніх-спеціальних та вищих навчальних закладів для отримання професій лісівничого спрямування або працюють на робітничих посадах в галузі).
Обласні ради Товариства разом з керівництвом обласних управлінь подають конкурсні матеріали Президії Всеукраїнської ради Товариства до 01 серпня 2018 року.
    Конкурсна комісія Товариства лісівників України вивчає матеріали і до 01.09.18 р. подає Президії ВР ТЛУ пропозиції про підсумки конкурсу.

    Переможці конкурсу нагороджуються цінними подарунками на суму:
за 1 місце – 7000,00 грн.;
за ІІ місце – 6000,00 грн.;
за Ш місце – 5000,00 грн.