Товариство лісівників України

Новина


30
лис

Команда українських лісівників взяла участь у тренінгу з лісорозведення та лісовідновлення у Туреччині

Лісистість країни постійно збільшується і зараз становить близько 29%. Щоправда поняття лісу в Україні та Туреччині дещо відрізняється. Майже всі ліси країни належать державі (99%) і саме держава забезпечує галузь максимально потужною підтримкою.
Центральним органом управління в сфері лісового господарства є Міністерство сільського і лісового господарства, у підпорядкуванні якого знаходиться Генеральний директорат лісового господарства.

100% державне фінансування сприяє стабільній роботі галузі, а законодавчий рівень притягнення до відповідальності за вчинення правопорушень у сфері лісового господарства дає змогу практично звести подібні випадки до нуля.

Ротація працівників у межах структури проходить раз на 7 років із забезпеченням службовим житлом або коштами на оренду житла.

Лісівнича професія є дуже престижною в країні. Екологічне виховання населення знаходиться на високому рівні, а любов до природи виховують з самого дитинства.

Наша команда ознайомилася із повним циклом створення лісових культур - від процесу заготівлі насіння до формування повноцінних деревостанів. Спеціалісти відвідали лісонасіннєву станцію, лабораторію мікроклонального розмноження, лісорозсадник. Ознайомилися із ходом лісокультурних робіт на практиці, спостерігали та оцінювали хід природного поновлення лісових насаджень.